ФА Куп: Ништа од полуфинала за Луку и Палас!

Вотфорд извукао џокера! Гости играли без најбољег играча.  Хоџсон опет није "пребацио" четвртфинале ФА Купа.  Искусни тренер ни ове сезоне неће освојити престижни трофеј.

Фудбал 16.03.2019 | 19:10
ФА Куп: Ништа од полуфинала за Луку и Палас!
"Било би сјајно да бар ставим руку на трофеј ФА Купа", рекао је Рој Хоџсон ове зиме, док је са својим Кристал Паласом сањао да коначно бар заигра у финалу најзначајнијег националног куп такмичења.

Међутим, некадашњи селектор Енглеске поново ће остати ускраћен за тако велики резултат.

Ове суботе, у четвртфиналу, Палас је изгубио на "Викардиџ роуду", па је Хоџсон трећи пут стао у четвртфиналу:

Вотфорд - Кристал Палас 2:1 (1:0)

Капитен гостију Лука Миливојевић одиграо је цео меч за Палас и радовао се само једном - када је Миши Батшуаији у 62. минуту изједначио резултат на 1:1.

Међутим, погоци Етјена Капуеа после корнера у 27. минуту и резервисте Андреа Греја после сјајне асистенције Роберта Переире у 79. поставили су коначан резултат и увели "стршљенове" међу најуспешнија четири тима у ФА Купу.

Хоџсон је тако још једном остао без шансе да освоји престижни трофеј...

Вотфорд је први полуфиналиста енглеског ФА Купа за ову сезону. Стршљенови су у четвртфиналном окршају искористили предност домаћег терена и савладали Кристал Палас са 2:1. Можда су били бољи таман за тај један гол, али је утакмица могла да се окрене и на другу страну да је Макс Мајерискористио неке шансе. Лука Миливојеви није имао среће да као капитен поведе Палас ка полуфиналу и врло вероватном окршају са Манчестер Ситијем.

Одлука Хавија Грасије да у претходном мечу против Манчестер Ситија одмори већину стартера се показала исправном, па је Вотфорд са осам нових играча у стартној постави деловао далеко одморније и свежије за утакмицу. На другој страни је Хоџсон променио само тројицу играча у односу на претходну утакмицу, а једног од њих силом прилика. Паласов најбољи играч Вилфред Захаморао да прескочи данашњи дуел због повреде. Да је он био ту, можда би и исход био драгчиј, јер Палас је апсолутно зависна екипа од учинка сјајног крила.. Таунзенд је покушао да понесе Захинтерет, али није то та класа и тај тип играча.

По јако ветровитом времену и не баш идеалним условима за игру, почетак меча је прошао у тврдој и неповезаној игри оба тима. Вотфорд је негде од 15. минута полако почео да намеће ритам и да стеже обруч. Деулофеу је имао шансау, а онда је уследила серија Холебасових корнера. Из трећег ударца из угла у року од неколико минута је дошло и вођство Стршљенова. Голман гостију Гуаита је промашио лопту на боксовању, она је дошла до Капуа и мрежа се затресла.

Палас је остао без адекватног одговора, покушавао је продорима Ван Бисаке по десном боку, али правих шанси није било. У другом полувремену су гости били опаснији. Већ на почетку је Мајеримао шансу, али је 38-годишњи Еурељо Гомеш показао рефлекс младића на голу и спасао чист гол. Али у 62. минуту није било спаса. Миши Батшуаји је све сам урадио. Узео је лопту, побегао чуварима и онда неодбрањиво пласирао у супротан угао за изједначење.

Имао је Батшуаји још један добар продор, али је Мајер упрскао сјајну шансу за преокрет. А онда је Грасија повукао победнички потез. Са клупе је ушао Андре Греј и после само 120 секунди на терену се уписао у стрелце. Фантатсично га је дугом лопту на петерцу пронашао Роберто Переира и Греју је остао лакши део посла да релаизује зицер.

Притисак Паласа у финишу да дође до још једног изједначења није уродио плодом. У надокнади времена је виђена права опсада гола домаћих, али је одбрана издржала и обезбедила пласман у полуфинале.

Вотфорд сада чека победника меча између Свонсија и Манчестер Ситија.

Четвртфинале ФА Купа

Вотфорд - Кристал Палас 2:1 (1:0)
/Капуе 27', Греј 79' - Батшуаји 62'/

Свонси - Манчестер сити 18.20
Вулверхемптон - Манчестер јунајтед 20.55

у недељу

Милвол - Брајтон 15.00

Полуфинални мечеви биће одиграни у суботу 6. априла, а финале је заказано за суботу, 18. маја.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар