FA Kup: Ništa od polufinala za Luku i Palas!

Votford izvukao džokera! Gosti igrali bez najboljeg igrača.  Hodžson opet nije "prebacio" četvrtfinale FA Kupa.  Iskusni trener ni ove sezone neće osvojiti prestižni trofej.

Fudbal 16.03.2019 | 19:10
FA Kup: Ništa od polufinala za Luku i Palas!
"Bilo bi sjajno da bar stavim ruku na trofej FA Kupa", rekao je Roj Hodžson ove zime, dok je sa svojim Kristal Palasom sanjao da konačno bar zaigra u finalu najznačajnijeg nacionalnog kup takmičenja.

Međutim, nekadašnji selektor Engleske ponovo će ostati uskraćen za tako veliki rezultat.

Ove subote, u četvrtfinalu, Palas je izgubio na "Vikardidž roudu", pa je Hodžson treći put stao u četvrtfinalu:

Votford - Kristal Palas 2:1 (1:0)

Kapiten gostiju Luka Milivojević odigrao je ceo meč za Palas i radovao se samo jednom - kada je Miši Batšuaiji u 62. minutu izjednačio rezultat na 1:1.

Međutim, pogoci Etjena Kapuea posle kornera u 27. minutu i rezerviste Andrea Greja posle sjajne asistencije Roberta Pereire u 79. postavili su konačan rezultat i uveli "stršljenove" među najuspešnija četiri tima u FA Kupu.

Hodžson je tako još jednom ostao bez šanse da osvoji prestižni trofej...

Votford je prvi polufinalista engleskog FA Kupa za ovu sezonu. Stršljenovi su u četvrtfinalnom okršaju iskoristili prednost domaćeg terena i savladali Kristal Palas sa 2:1. Možda su bili bolji taman za taj jedan gol, ali je utakmica mogla da se okrene i na drugu stranu da je Maks Majeriskoristio neke šanse. Luka Milivojevi nije imao sreće da kao kapiten povede Palas ka polufinalu i vrlo verovatnom okršaju sa Mančester Sitijem.

Odluka Havija Grasije da u prethodnom meču protiv Mančester Sitija odmori većinu startera se pokazala ispravnom, pa je Votford sa osam novih igrača u startnoj postavi delovao daleko odmornije i svežije za utakmicu. Na drugoj strani je Hodžson promenio samo trojicu igrača u odnosu na prethodnu utakmicu, a jednog od njih silom prilika. Palasov najbolji igrač Vilfred Zahamorao da preskoči današnji duel zbog povrede. Da je on bio tu, možda bi i ishod bio dragčij, jer Palas je apsolutno zavisna ekipa od učinka sjajnog krila.. Taunzend je pokušao da ponese Zahinteret, ali nije to ta klasa i taj tip igrača.

Po jako vetrovitom vremenu i ne baš idealnim uslovima za igru, početak meča je prošao u tvrdoj i nepovezanoj igri oba tima. Votford je negde od 15. minuta polako počeo da nameće ritam i da steže obruč. Deulofeu je imao šansau, a onda je usledila serija Holebasovih kornera. Iz trećeg udarca iz ugla u roku od nekoliko minuta je došlo i vođstvo Stršljenova. Golman gostiju Guaita je promašio loptu na boksovanju, ona je došla do Kapua i mreža se zatresla.

Palas je ostao bez adekvatnog odgovora, pokušavao je prodorima Van Bisake po desnom boku, ali pravih šansi nije bilo. U drugom poluvremenu su gosti bili opasniji. Već na početku je Majerimao šansu, ali je 38-godišnji Eureljo Gomeš pokazao refleks mladića na golu i spasao čist gol. Ali u 62. minutu nije bilo spasa. Miši Batšuaji je sve sam uradio. Uzeo je loptu, pobegao čuvarima i onda neodbranjivo plasirao u suprotan ugao za izjednačenje.

Imao je Batšuaji još jedan dobar prodor, ali je Majer uprskao sjajnu šansu za preokret. A onda je Grasija povukao pobednički potez. Sa klupe je ušao Andre Grej i posle samo 120 sekundi na terenu se upisao u strelce. Fantatsično ga je dugom loptu na petercu pronašao Roberto Pereira i Greju je ostao lakši deo posla da relaizuje zicer.

Pritisak Palasa u finišu da dođe do još jednog izjednačenja nije urodio plodom. U nadoknadi vremena je viđena prava opsada gola domaćih, ali je odbrana izdržala i obezbedila plasman u polufinale.

Votford sada čeka pobednika meča između Svonsija i Mančester Sitija.

Četvrtfinale FA Kupa

Votford - Kristal Palas 2:1 (1:0)
/Kapue 27', Grej 79' - Batšuaji 62'/

Svonsi - Mančester siti 18.20
Vulverhempton - Mančester junajted 20.55

u nedelju

Milvol - Brajton 15.00

Polufinalni mečevi biće odigrani u subotu 6. aprila, a finale je zakazano za subotu, 18. maja.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar