Битка у Примери: И Алавес хоће у Лигу шампиона!

"Уписали" смо Барселону, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид као сигурне учеснике Лиге шампиона из Шпаније, а за четврто место бориће се још најмање четири екипе.  Каљери – Гуидети је тај тандем! Алавес може у Лигу шампиона, Уеска се поздравља са Примером.  Велика победа за тим из Виторије!

Фудбал 16.03.2019 | 18:40
Битка у Примери: И Алавес хоће у Лигу шампиона!
Алавес је пребродио мини-кризу с краја јануара и има озбиље намере за наредну сезону!

Победом од 3:1 (1:1) над Уеском на гостовању у 28. колу Ла Лиге, Алавес је потврдио да жели да се такмичи у Лиги шампиона у сезони 2019/20, пошто су сада на само бод од Хетафеа, који додуше има и меч мање, па се надају њиховом киксу против Валенсије.

Поред већ "уписаних" за Лигу шампиона - Барселоне, Атлетика и Реала - за четврту позицију поред поменутих Хетафеа и Алавеса конкуришу Севиља, Валенсија и Бетис.

Између њих само је две победе разлике...

Када је питању меч на "Ел Алкоразу", најмањем стадиону у Примери, дефанзивци се нису разбудили пошто су у уводних 15 минута направили по једанаестерац на обе стране - што су реализовали Калери за Алавес и Авила за Уеску, да би меч био решен тек у финишу.

Резервиста Џон Гвидети је у 80. минуту донео вођство Алавесу, да би Џонатан Калери у 86. потврдио победу на гостовању.

Алавес није случајност, Алавес се не шали!

Чета из Виторије остаје у борби за Лигу шампиона и за петама је четвртопласираном Хетафеу који сутра гостује на Местаљи. Баскијски тим је једно од најпријатнијих изненађења, не само шпанске Примере, већ европског фудбала у овој сезони. Победом од 3:1 на гостовању Уески, Алавес је задржао статус „озбиљног играча“ у борби за пласман у Лигу шампиона. Што би уз оно култно финале Купа УЕФА против Ливерпула био историјски успех клуба из Виторије.

Уеска је у последње време поправила форму и није се данас представила као класични фењераш који служи за подизање гол-разлике. Иако јој ни бод не би много значио у борби за опстанак, на крају је остала и без њега.

Алавес је од старта показивао да је дошао по победу и да га бод не занима. После осам минута игре и ВАР интервенције, судија Маљенко је показао на белу тачку због играња руком Мантованија, а аргентински офанзивац Џонатан Каљери је био сигуран са беле тачке. Међутим, само минут касније иста ситуација у супротном шесанестерцу. Руком је играо Наваро, а Авила је био прецизан са креча за изједначење.

У наредних сат времена виђена је жестока борба са маного фаулова и прекида, али без конкретних шанси. Све до 62. минута када је Гаљего промашио сјајну шансу за Уеску, а на другој страни му се промашајем реванширао Џони.

Кључни моменат меча се десио у 72. минуту. Гостујући тренер Абелардо је са клупе увео шведског нападача Јона Гуидетија уместо индиспонираног Борхе Бастона, а некада велики таленат Фајенорда и Манчестер Ситија се одужио голом после Џонијевог убацивања лопте из аута у стилу Рорија Делапа и Љубе Баранина.

А потпуни нокаут Уеске је виђен у 85. минуту. Вакасо је у полуконтри послао сјајну дугу лопту на Каљерија који ју је примио у стилу Златана Ибрахимовића и потом је волејом закуцао за велику победу Алавеса.

Дарко Брашанац је играо до 77. минута за Алавес, док је Александар Јовановић преседео утакмицу на клупи Уеске.

Алавес је пети са бодом заостатка у односу на Хетафе што му је друга најбоља сезона у клупској историји. Само су у сезони 1999/2000 били бољи после 28 кола када су били други на табели са 28 бодова.

ПРИМЕРА - 28. КОЛО:

Уеска - Алавес 1:3 (1:1)
/Авила 14п - Калери 11п, 86, Гвидети 80/

Реал Мадрид - Селта 2:0 (0:0)
/Иско 62, Бејл 77/

Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 18.30
Леганес - Ђирона 20.45

недеља:

Еибар - Ваљадолид 12.00
Еспањол - Севиља 16.15
Валенсија - Хетафе 18.30
Виљареал - Рајо Ваљекано 18.30
Бетис - Барселона 20.45

одиграно у петак:

Сосиједад - Леванте 1:1 (1:0)
/Јанузај 26 - Мајорал 79/

ТАБЕЛА: Барселона 63, Атлетико М. 56, Реал (+1) 54, Хетафе 45, Алавес (+1) 44, Севиља 40, Валенсија 39, Бетис 39, Сосиједад (+1) 36, Еибар 35, Еспањол 34, Атлетик Б. 34, Леганес 33, Ђирона 31, Леванте (+1) 31, Ваљадолид 26, Виљареал 26, Селта (+1) 25, Рајо Ваљекано 23, Уеска (+1) 22.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар