Прича године у Италији: "Балкански клан" преузео Интер!

"Ла Репубблица" је добила невероватне информације од "неименованог фудбалера неразура", који је испричао "масне" приче из свлачионице подељене на три клана: италијански, јужноамерички и словенски.

Фудбал 18.03.2019 | 23:40
Прича године у Италији: "Балкански клан" преузео Интер!
Плаво-црна свлачионица на "Меаци" подељена је не по једној, већ по две основе и то је, мање-више, узрок свих посртања фудбалера Интера под вођством Лућана Спалетија ове сезоне.

"Неименовани фудбалер неразура", како га је представило уредништво римске "Ла Репубблице", испричао је "масне" приче из славног клуба, који је почетком сезоне наговестио борбу за "скудето" са Јувентусом и Наполијем, а потом доживео резултатски и организациони суноврат.

"Нико од нас није тражио од Спалетија да одузме капитенску траку Икардију", цитирала је "Ла Репубблица" речи фудбалера Интера, који је желео да остане анониман, делом и због тога што је у јавност изнео доста "прљавог веша" из свлачионице у којој, према његовим речима, постоје три клана: 

"Италијани, Јужноамериканци и Словени".

Он је рекао да је Икарди жустро и гласно бранио играче од честих Спалетијевих "хистеричних напада", што је био основни узрок за промену капитена, а потом и продубљивање кризе са смењеним аргентинским нападачем.

"Икардија је иритирао тон којим се Спалети обраћао играчима које је критиковао. У више наврата тражио је од тренера да промени стил разговора. На крају, све се догодило после победе и заиста није било разлога за хистерично понашање", навео је овај фудбалер.

"Реакција је била екстремно насилна. Када му је одузета трака, Маура је то 'ујело за срце', па је константно слао поруке људима у клубу подсећајући их да има 97,5 одсто долазака на тренинг у заказано време. Сматрао је да је на тај начин доказао свој професионализам и да то траје годинама".

Међутим...

"То није имало никаквог ефекта. Спалети је остао при свом. Клуб, који је размишљао само о томе како да избори Лигу шампиона, није имао снаге да се умеша у овај сукоб", констатовао је Икардијев саиграч.

Заправо, мало након што су вести о раздору међу неразурима изашле у јавност, а Икарди био премештен на трибине одмах уз своју супругу и менаџера, Нару Ванду, нови спортски директор клуба Бепе Марота стао је чврсто уз тренера Спалетија и рекао да клуб Интер неће мењати шефа.

"Свлачионица се тада поделила на три фракције. Мауро је и даље добар са свима осим са Иваном Перишићем, Марцелом Брозовићем и новим капитеном, Самиром Хандановићем. То се у исто вреем не може рећи за Спалетија. 'Балканизација' Интера је увелико била у поодмаклој фази, ствари су постале непоправљиве", додао је извор римског листа за ког се лако може закључити да не припада "балканском клану".

Медији нису ретко писали о сукобу између Икардија и Перишића, нарочито после арогантног Вандиног наступа на ТВ-у, када је рекла да би њен супруг пристао да игра и за мање новца, ако би клуб пронашао некога ко може да му пошаље пристојан центаршут. 

Хрватски ветеран се у свему препознао, мада је његов сукоб са бившим капитеном почео још раније, после серије Перишићевих неуспелих покушаја да оде из Милана у Манчестер јунајтед, Арсенал и друге заинтересоване клубове.

Исти извор испричао је и да се велико појачање из Роме, Рађа Најнголан, преко агента обратио бившем клубу тражећи састанак са Монћијем на ком би био припремљен његов повратак на "Олимпико". Због тога је, наводно, "Нинџа" намерно каснио на тренинге прошлог јануара и тражио суспензију, из које би касније издејствовао трансфер, али је после казне враћен у тим.

Овај фудбалер тврди и да је један од важнијих људи у клубу до Маротиног доласка из Јувентуса, Пјеро Аусилио, "јако добар са 'балканским кланом'", због чега је чак отпочео преговоре са највећим ривалом, Јувеом, око трампе: Икарди за Паула Дибалу. 

Тада се у овај неред умешао и председник клуба, Стивен Жанг, чија је компанија "Сунинг" већински власник Интера. Кинез је од раније био на Икардијевој страни, а саговорник "Ла Репубблице" тврди да се од тада разматра чак и нови уговор под Вандиним условима уз поновно именовање Аргентинца за капитена.

За крај је закључио да Бепе Марота није ни претпостављао какав га хаос очекује на "Ђузепе Меаци" када се растајао са Јувентусом и прикључивао "Сунинговом" пројекту, али да је одмах показао зрелост и мудрост. Другим речима, да је његов долазак у Милан и "силзак" у свлачионицу допринео да се смире страсти.

Биће занимљиво видети ко ће бити победници, а ко поражени у овом рату свих против свих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар