Priča godine u Italiji: "Balkanski klan" preuzeo Inter!

"La Repubblica" je dobila neverovatne informacije od "neimenovanog fudbalera nerazura", koji je ispričao "masne" priče iz svlačionice podeljene na tri klana: italijanski, južnoamerički i slovenski.

Fudbal 18.03.2019 | 23:40
Priča godine u Italiji: "Balkanski klan" preuzeo Inter!
Plavo-crna svlačionica na "Meaci" podeljena je ne po jednoj, već po dve osnove i to je, manje-više, uzrok svih posrtanja fudbalera Intera pod vođstvom Lućana Spaletija ove sezone.

"Neimenovani fudbaler nerazura", kako ga je predstavilo uredništvo rimske "La Repubblice", ispričao je "masne" priče iz slavnog kluba, koji je početkom sezone nagovestio borbu za "skudeto" sa Juventusom i Napolijem, a potom doživeo rezultatski i organizacioni sunovrat.

"Niko od nas nije tražio od Spaletija da oduzme kapitensku traku Ikardiju", citirala je "La Repubblica" reči fudbalera Intera, koji je želeo da ostane anoniman, delom i zbog toga što je u javnost izneo dosta "prljavog veša" iz svlačionice u kojoj, prema njegovim rečima, postoje tri klana: 

"Italijani, Južnoamerikanci i Sloveni".

On je rekao da je Ikardi žustro i glasno branio igrače od čestih Spaletijevih "histeričnih napada", što je bio osnovni uzrok za promenu kapitena, a potom i produbljivanje krize sa smenjenim argentinskim napadačem.

"Ikardija je iritirao ton kojim se Spaleti obraćao igračima koje je kritikovao. U više navrata tražio je od trenera da promeni stil razgovora. Na kraju, sve se dogodilo posle pobede i zaista nije bilo razloga za histerično ponašanje", naveo je ovaj fudbaler.

"Reakcija je bila ekstremno nasilna. Kada mu je oduzeta traka, Maura je to 'ujelo za srce', pa je konstantno slao poruke ljudima u klubu podsećajući ih da ima 97,5 odsto dolazaka na trening u zakazano vreme. Smatrao je da je na taj način dokazao svoj profesionalizam i da to traje godinama".

Međutim...

"To nije imalo nikakvog efekta. Spaleti je ostao pri svom. Klub, koji je razmišljao samo o tome kako da izbori Ligu šampiona, nije imao snage da se umeša u ovaj sukob", konstatovao je Ikardijev saigrač.

Zapravo, malo nakon što su vesti o razdoru među nerazurima izašle u javnost, a Ikardi bio premešten na tribine odmah uz svoju suprugu i menadžera, Naru Vandu, novi sportski direktor kluba Bepe Marota stao je čvrsto uz trenera Spaletija i rekao da klub Inter neće menjati šefa.

"Svlačionica se tada podelila na tri frakcije. Mauro je i dalje dobar sa svima osim sa Ivanom Perišićem, Marcelom Brozovićem i novim kapitenom, Samirom Handanovićem. To se u isto vreem ne može reći za Spaletija. 'Balkanizacija' Intera je uveliko bila u poodmakloj fazi, stvari su postale nepopravljive", dodao je izvor rimskog lista za kog se lako može zaključiti da ne pripada "balkanskom klanu".

Mediji nisu retko pisali o sukobu između Ikardija i Perišića, naročito posle arogantnog Vandinog nastupa na TV-u, kada je rekla da bi njen suprug pristao da igra i za manje novca, ako bi klub pronašao nekoga ko može da mu pošalje pristojan centaršut. 

Hrvatski veteran se u svemu prepoznao, mada je njegov sukob sa bivšim kapitenom počeo još ranije, posle serije Perišićevih neuspelih pokušaja da ode iz Milana u Mančester junajted, Arsenal i druge zainteresovane klubove.

Isti izvor ispričao je i da se veliko pojačanje iz Rome, Rađa Najngolan, preko agenta obratio bivšem klubu tražeći sastanak sa Monćijem na kom bi bio pripremljen njegov povratak na "Olimpiko". Zbog toga je, navodno, "Nindža" namerno kasnio na treninge prošlog januara i tražio suspenziju, iz koje bi kasnije izdejstvovao transfer, ali je posle kazne vraćen u tim.

Ovaj fudbaler tvrdi i da je jedan od važnijih ljudi u klubu do Marotinog dolaska iz Juventusa, Pjero Ausilio, "jako dobar sa 'balkanskim klanom'", zbog čega je čak otpočeo pregovore sa najvećim rivalom, Juveom, oko trampe: Ikardi za Paula Dibalu. 

Tada se u ovaj nered umešao i predsednik kluba, Stiven Žang, čija je kompanija "Suning" većinski vlasnik Intera. Kinez je od ranije bio na Ikardijevoj strani, a sagovornik "La Repubblice" tvrdi da se od tada razmatra čak i novi ugovor pod Vandinim uslovima uz ponovno imenovanje Argentinca za kapitena.

Za kraj je zaključio da Bepe Marota nije ni pretpostavljao kakav ga haos očekuje na "Đuzepe Meaci" kada se rastajao sa Juventusom i priključivao "Suningovom" projektu, ali da je odmah pokazao zrelost i mudrost. Drugim rečima, da je njegov dolazak u Milan i "silzak" u svlačionicu doprineo da se smire strasti.

Biće zanimljivo videti ko će biti pobednici, a ko poraženi u ovom ratu svih protiv svih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar