Костур Мундобаскета је овакав...

Србија избегава Амере до финала, али морамо победити Шпанце! Отворен пут до полуфинала. . .  Распоред "орлова" у Кини: Загријавање, па Италија.  Познат је распоред групне фазе Свјетског првенства.

Кошарка 16.03.2019 | 21:20
Костур Мундобаскета је овакав...
Добре вијести чули су навијачи кошаркашке репрезентације Србије у суботу у подне.

На великој свечаности у кинеском граду Шенжену, одређено је да "орлови" почну учешће на Мундобаскету у Групи Д, у којој ће се такмичити са Анголом, Филипинима и Италијом.

Недуго након брзог извођења рачуница, према којима би Србија могла да игра против репрезентације САД у полуфиналу или финалу, одређен је и распоред утакмица групне фазе. И он се може оцијенити као веома добар за Србију.

Изабраници Александра Саше Ђорђевића одиграће прве двије утакмице против аутсајдера у групи, а онда ће у трећем колу имати тежи тест - против Италије.

Распоред утакмица у Групи Д, које ће бити одигране у граду Фошан.

31. август: Ангола - Србија, Филипини - Италија
2. септембар: Србија - Филипини, Италија - Ангола
4. септембар: Италија - Србјиа, Ангола - Филипини

Србија може да буде задовољна жребом за Мундобаскет у Кини наредног лета.

Као један од фаворита такмичења, наша репрезентација је свакако била пројектована за фаворита у групи јер није могла да извуче неку од шест најјачих репрезентација из првог шешира плус домаћина, тако да је занимљивији део жреба био поглед у будућност и калкулације какав је пут до медаље.

Жреб је у том погледу „испоштовао“ репрезентацију Србије. У идеалној пројекцији, нисмо у истом делу костура са Американцима, што је најбитније. Тачније, ако и Србија и САД освоје прва места у првој, а потом и у другој групној фази, немогуће је да се састану пре финала.

Зато је за почетак најважније одрадити домаћи задатак и освојити прво место у групи са Италијом, Филипинима и Анголом. Потом следи тежи део посла у другој групној фази. Под претпоставком да у њу прође као првопласирана из групе Д, Србија иде у групу Ј где ће одиграти још два меча са тимовима из групе где су Шпанија, Иран, Порторико и Тунис. Наравно, Шпанци делују као најтежа препрека и биће битно да у конкуренцији са њима овсвојимо прво место у групи Ј како би у костур од четвртфинала ушли као првопласирани. Наравно, под условом да Американци имају исти учинак у своје две групе.

У четвртфиналу би нам у теорији најтежи противник била селекција Аргентине. И то тек ако буде друга у својој групи што је мало вероватно јер је велики фаворит за прво место у обе групне фазе. Тако нам у четвртфиналу преостају могући протоивници попут Кине, Русије, Пољске или неки аутсајдери попут Венецуеле, Обале Слоноваче, Јужне Кореје и Нигерије. Јако добар пут. А у полуфиналу Француска, Литванија, Аустралија, Канада, Бразил... 

Дакле, ако Србија од старта почне да побеђује и прегрми групне фазе као првопласирана, имамо отворен пут до медаље. У полуфиналу ће већ бити тежи посао. 

ЖРЕБ ЗА МУНДОБАСКЕТ

ГРУПА А (Пекинг): Обала Слоноваче, Пољска, Венецуела, Кина. 
ГРУПА Б (Вухан): Русија, Аргентина, Кореја, Нигерија.
ГРУПА Ц (Гуангџоу): Шпанија, Иран, Порторико, Тунис.
ГРУПА Д (Фошан): Ангола, Филипини, Италија, СРБИЈА.
ГРУПА Е (Шангај): Турска, Чешка, САД, Јапан. 
ГРУПА Ф (Нанкинг): Грчка, Нови Зеланд, Бразил, Црна Гора.
ГРУПА Г (Шенџен): Доминиканска Република, Француска, Немачка, Јордан. 
ГРУПА Х (Донгуан): Канада, Сенегал, Литванија, Аустралија. 

ДРУГА ФАЗА - УКРШТАЊЕ

ГРУПА И (Фошан): Група А - Група Б
ГРУПА Ј (Вухан): Група Ц - Група Д
ГРУПА К (Шенџен): Група Е - Група Ф
ГРУПА Л (Нанкинг): Група Г - Група Х

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар