Kostur Mundobasketa je ovakav...

Srbija izbegava Amere do finala, ali moramo pobediti Špance! Otvoren put do polufinala. . .  Raspored "orlova" u Kini: Zagrijavanje, pa Italija.  Poznat je raspored grupne faze Svjetskog prvenstva.

Košarka 16.03.2019 | 21:20
Kostur Mundobasketa je ovakav...
Dobre vijesti čuli su navijači košarkaške reprezentacije Srbije u subotu u podne.

Na velikoj svečanosti u kineskom gradu Šenženu, određeno je da "orlovi" počnu učešće na Mundobasketu u Grupi D, u kojoj će se takmičiti sa Angolom, Filipinima i Italijom.

Nedugo nakon brzog izvođenja računica, prema kojima bi Srbija mogla da igra protiv reprezentacije SAD u polufinalu ili finalu, određen je i raspored utakmica grupne faze. I on se može ocijeniti kao veoma dobar za Srbiju.

Izabranici Aleksandra Saše Đorđevića odigraće prve dvije utakmice protiv autsajdera u grupi, a onda će u trećem kolu imati teži test - protiv Italije.

Raspored utakmica u Grupi D, koje će biti odigrane u gradu Fošan.

31. avgust: Angola - Srbija, Filipini - Italija
2. septembar: Srbija - Filipini, Italija - Angola
4. septembar: Italija - Srbjia, Angola - Filipini

Srbija može da bude zadovoljna žrebom za Mundobasket u Kini narednog leta.

Kao jedan od favorita takmičenja, naša reprezentacija je svakako bila projektovana za favorita u grupi jer nije mogla da izvuče neku od šest najjačih reprezentacija iz prvog šešira plus domaćina, tako da je zanimljiviji deo žreba bio pogled u budućnost i kalkulacije kakav je put do medalje.

Žreb je u tom pogledu „ispoštovao“ reprezentaciju Srbije. U idealnoj projekciji, nismo u istom delu kostura sa Amerikancima, što je najbitnije. Tačnije, ako i Srbija i SAD osvoje prva mesta u prvoj, a potom i u drugoj grupnoj fazi, nemoguće je da se sastanu pre finala.

Zato je za početak najvažnije odraditi domaći zadatak i osvojiti prvo mesto u grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom. Potom sledi teži deo posla u drugoj grupnoj fazi. Pod pretpostavkom da u nju prođe kao prvoplasirana iz grupe D, Srbija ide u grupu J gde će odigrati još dva meča sa timovima iz grupe gde su Španija, Iran, Portoriko i Tunis. Naravno, Španci deluju kao najteža prepreka i biće bitno da u konkurenciji sa njima ovsvojimo prvo mesto u grupi J kako bi u kostur od četvrtfinala ušli kao prvoplasirani. Naravno, pod uslovom da Amerikanci imaju isti učinak u svoje dve grupe.

U četvrtfinalu bi nam u teoriji najteži protivnik bila selekcija Argentine. I to tek ako bude druga u svojoj grupi što je malo verovatno jer je veliki favorit za prvo mesto u obe grupne faze. Tako nam u četvrtfinalu preostaju mogući protoivnici poput Kine, Rusije, Poljske ili neki autsajderi poput Venecuele, Obale Slonovače, Južne Koreje i Nigerije. Jako dobar put. A u polufinalu Francuska, Litvanija, Australija, Kanada, Brazil... 

Dakle, ako Srbija od starta počne da pobeđuje i pregrmi grupne faze kao prvoplasirana, imamo otvoren put do medalje. U polufinalu će već biti teži posao. 

ŽREB ZA MUNDOBASKET

GRUPA A (Peking): Obala Slonovače, Poljska, Venecuela, Kina. 
GRUPA B (Vuhan): Rusija, Argentina, Koreja, Nigerija.
GRUPA C (Guangdžou): Španija, Iran, Portoriko, Tunis.
GRUPA D (Fošan): Angola, Filipini, Italija, SRBIJA.
GRUPA E (Šangaj): Turska, Češka, SAD, Japan. 
GRUPA F (Nanking): Grčka, Novi Zeland, Brazil, Crna Gora.
GRUPA G (Šendžen): Dominikanska Republika, Francuska, Nemačka, Jordan. 
GRUPA H (Donguan): Kanada, Senegal, Litvanija, Australija. 

DRUGA FAZA - UKRŠTANJE

GRUPA I (Fošan): Grupa A - Grupa B
GRUPA J (Vuhan): Grupa C - Grupa D
GRUPA K (Šendžen): Grupa E - Grupa F
GRUPA L (Nanking): Grupa G - Grupa H

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar