Нејмаров тата звао Реал Мадрид и Барселону!

Дајте нам понуду, хоћемо трансфер! Бразилац би опоет да мења клуб.

Фудбал 19.03.2019 | 19:00
Нејмаров тата звао Реал Мадрид и Барселону!
Стара прича је опет подгрејана... Реал Мадрид и Нејмар.

Мадридска Марка данас ексклузивно доноси сазнање да је Реал Мадрид добио сигнале од Нејмаровог оца. Суштина поруке је да је Нејмар спреман да наредног лета промени клуб и Реал је контактиран са обашетењем да припреми понуду ако је заинтересован. Нешто слично се дешавало у прошлог лета, али је све остало само на малим сигналима јер Нејмар није био спреман да изађе пред Насера Ал Келаифија и да затражи трансфер.

Међутим, сада је ситуација другачија. Бразилац је прилично незадовољнији него прошлог лета. Пропала му је још једна сезона у покушају да постане Краљ Париза који ће донети европску титулу на Парк принчева. Не свиђа му се ни амбијент у француском фудбалу. Сматра да се у Француској игра груб фудбал за његов стил игре, да није довољно заштићен и да због тога све више има проблема са повредама.

Летос је ПСЖ ситуацију са Нејмаровим незадовољством решио тако што му је обећао више новца иако је и тада зарађивао астрономских 36.000.000 евра годишње. Ал Келаифи га смирио тако што је Нејмар потписао спонзорски уговор Националном банком Катара и добио још више новца.

Али, Нејмар и његов отац сада гледају на дуже стазе и сматрају да им је потребан већи клуб од Пари Сен Жермена. Зато је преко поредника послата порука Реалу да је трансфер на лето могућ. И да Реал треба да изађе са понудом. Иста порука је послата и Барселони, али на Камп Ноу нико нема намеру ни прстом да мрдне у том правцу. Председник Бертомеу је изричит у ставу да од Нејмаровог повратка неће бити ништа због начина на који је отишао из клуба. Иако Лео Меси агитује код управе клуба да размисле још једном и да Нејмару пруже другу шансу.

У Мадриду би Нејмара дочекали знатно отвореније. Поготово Флорентино Перез чија је Нејмардугогодишња жеља и никад није прежалио што му га је Барселона преотела испред носа када је Бразилац одлазио из Сантоса. Међутим, трансфери из Пари Сен Жермена неће бити лако реализовати.

Потребно је да се склопе многе коцкице. Прво да Зидан одобри трансфер, а то не делује баш извесно. Други услов је да Реал има чисту сутуацију јер не жели да квари односе са Пари Сен Жерменом који су прилично добри. Зато би Перез захтевао од Нејмара да он изађе пред Ал Келаифијаобјасни ситуацију, затражи трансфер и да се тек онда преговара. У преводу, Перез жели да Нејмар„погура“ трансфер. Перезов резон је да Нејмар мора да се потруди да заигра у Реалу ако то стварно жели.

И на крају, ту је проблем у виду новца. ПСЖ је за Нејмара платио Барселони светски рекорд од 222.000.000 евра. Питање је за колико би пристао да га прода. И да ли Реал може да испуни те финансијске захтеве. Зиданов захтев је Азар који је знатно јефтинији. А за обојицу нема места у Реалу...

Упркос жељи Нејмара и његовог оца, прелазак у Реал Мадрид делује као јако, јако компликована и све мање реална операција.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар