Nejmarov tata zvao Real Madrid i Barselonu!

Dajte nam ponudu, hoćemo transfer! Brazilac bi opoet da menja klub.

Fudbal 19.03.2019 | 19:00
Nejmarov tata zvao Real Madrid i Barselonu!
Stara priča je opet podgrejana... Real Madrid i Nejmar.

Madridska Marka danas ekskluzivno donosi saznanje da je Real Madrid dobio signale od Nejmarovog oca. Suština poruke je da je Nejmar spreman da narednog leta promeni klub i Real je kontaktiran sa obašetenjem da pripremi ponudu ako je zainteresovan. Nešto slično se dešavalo u prošlog leta, ali je sve ostalo samo na malim signalima jer Nejmar nije bio spreman da izađe pred Nasera Al Kelaifija i da zatraži transfer.

Međutim, sada je situacija drugačija. Brazilac je prilično nezadovoljniji nego prošlog leta. Propala mu je još jedna sezona u pokušaju da postane Kralj Pariza koji će doneti evropsku titulu na Park prinčeva. Ne sviđa mu se ni ambijent u francuskom fudbalu. Smatra da se u Francuskoj igra grub fudbal za njegov stil igre, da nije dovoljno zaštićen i da zbog toga sve više ima problema sa povredama.

Letos je PSŽ situaciju sa Nejmarovim nezadovoljstvom rešio tako što mu je obećao više novca iako je i tada zarađivao astronomskih 36.000.000 evra godišnje. Al Kelaifi ga smirio tako što je Nejmar potpisao sponzorski ugovor Nacionalnom bankom Katara i dobio još više novca.

Ali, Nejmar i njegov otac sada gledaju na duže staze i smatraju da im je potreban veći klub od Pari Sen Žermena. Zato je preko porednika poslata poruka Realu da je transfer na leto moguć. I da Real treba da izađe sa ponudom. Ista poruka je poslata i Barseloni, ali na Kamp Nou niko nema nameru ni prstom da mrdne u tom pravcu. Predsednik Bertomeu je izričit u stavu da od Nejmarovog povratka neće biti ništa zbog načina na koji je otišao iz kluba. Iako Leo Mesi agituje kod uprave kluba da razmisle još jednom i da Nejmaru pruže drugu šansu.

U Madridu bi Nejmara dočekali znatno otvorenije. Pogotovo Florentino Perez čija je Nejmardugogodišnja želja i nikad nije prežalio što mu ga je Barselona preotela ispred nosa kada je Brazilac odlazio iz Santosa. Međutim, transferi iz Pari Sen Žermena neće biti lako realizovati.

Potrebno je da se sklope mnoge kockice. Prvo da Zidan odobri transfer, a to ne deluje baš izvesno. Drugi uslov je da Real ima čistu sutuaciju jer ne želi da kvari odnose sa Pari Sen Žermenom koji su prilično dobri. Zato bi Perez zahtevao od Nejmara da on izađe pred Al Kelaifijaobjasni situaciju, zatraži transfer i da se tek onda pregovara. U prevodu, Perez želi da Nejmar„pogura“ transfer. Perezov rezon je da Nejmar mora da se potrudi da zaigra u Realu ako to stvarno želi.

I na kraju, tu je problem u vidu novca. PSŽ je za Nejmara platio Barseloni svetski rekord od 222.000.000 evra. Pitanje je za koliko bi pristao da ga proda. I da li Real može da ispuni te finansijske zahteve. Zidanov zahtev je Azar koji je znatno jeftiniji. A za obojicu nema mesta u Realu...

Uprkos želji Nejmara i njegovog oca, prelazak u Real Madrid deluje kao jako, jako komplikovana i sve manje realna operacija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar