''Тарант је био повучен и тих''

Школски друг Брентона Таранта, Аустралијанца који је на Новом Зеланду убио 49 људи, рекао је да га је потпуно изненадило када је чуо да је управо он крив за масакр.

Свијет 16.03.2019 | 16:24
''Тарант је био повучен и тих''
Лук Мекскиминг, који је с Тарантом четири године похађао средњу школу у Графтону, малом граду у Новом Јужном Велсу, дао је изјаву за Индеx.хр.

Лук се одселио из Графтона након завршетка средње школе. Каже како је Графтон малени град у којем је тешко наћи пристојан посао.

Одселио се у западну Аустралију како би добио приправништво у једној фирми. Тренутно живи и ради у Перту.

– Нисам разговарао с Брентоном још од краја школе. Не знам заправо превише шта се догађало с његовим животом од завршетка школе 2009. Изгубио је оца недуго након краја школе – рекао је он.

Тарантов отац био је професионални атлетичар, а 2010. је умро од рака. Имао је 49 година. Његова мајка још увијек живи у Аустралији.

– Четири сам године ишао у школу с њим и ово ме изненадило. Био је тих, повучен тип с лошијим оцјенама. Није га било превише брига за наставу – додаје Лук. 

У манифесту који је Тарант објавио, себе је описао као “типичног бијелца рођеног у аустралијској радничкој класи с ниским примањима”, додајући како га образовање није пуно занимало. У манифесту је мигранте који немају бијелу боју коже звао уљезима и освајачима.

Лук је рекао да се Тарант није понашао расистички у школи.

– Не сјећам се да је икад имао расистичке испаде. Немам појма што му се догодило ни што је био окидач за јучерашња убиства – каже Тарантов бивши школски колега.

Он каже да је Брентон био углавном пријатељски расположен.

– Био је пријатељски расположен и с њим се могло разговарати, али то је била средња школа, сви су могли причати са свима без проблема. Брентон је имао пријатеље, али у то вријеме се није дружио с популарном групом – рекао је он.

(Индеx.хр)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ето Видис

16.03.2019 20:19

По овоме 90% народа у БИХ би требали бити терористи, али ето нису.

ОДГОВОРИТЕ