Директива: О њима све најљепше

Судећи по записнику, директива је да се о Жељки Цвијановић, Луки Петровићу, Илији Таминџији и Жарку Лакети мора говорити и мислити све најлепше.

Република Српска 16.03.2019 | 14:50
Директива: О њима све најљепше
Да је Вељко Вуковић, полицајац из Невесиња, у августу прошле године на свом приватном профилу поделио неку скаредност из ријалитија или, чак, еротски садржај, вероватно не би нико реаговао. Међутим, критички осврт на рад званичника РС и МУП РС је потпуно друга прича. Притисак је већ трпео због припадности и отворене подршке групи "Правда за Давида". А због текстова са портала “Директ” и блога Небојше Вукановића против њега се у ПУ Требње води дисциплински поступак. 

Судећи по записнику, директива је да се о Жељки Цвијановић, Луки Петровићу, Илији Таминџији и Жарку Лакети мора говорити и мислити све најлепше.

Малтретирање узрног полицајца

Да ли је Вељко Вуковић поделио те текстове или, можда, његова супруга или неко од деце, надамо се да ће утврдити комисија пред којом ће се дотични полицајац ускоро бранити. Оно што за сада знамо да га од ове врсте притиска није поштедела беспрекорна 22-годишња каријера у полицији. Усмено је и писмено похваљиван, са одличним оценама рада и Захвалницом од министра за изузетан допринос на пословима безбедности.



Малтретирање овог узорног полицајца почиње након акције у којој је са сканком пао Ивица Чуљак. Његов брат Лука, о коме је и јуче било речи на седници НСРС је широј јавности познат као један од актера у селу Сопиља у којем је полиција до сада интервенисала преко 500 пута, а о чему смо и ми писали. Према тврдњама полицајаца и мештана, Лука је насилник који малтретира неколико породица, а незадовољан што су стали у заштиту немоћних, запретио је Вуковићу и Ковачевићу да ће их из Невесиња преместити у ПС Гацко. И заиста, брзо обојица бивају премештени, а да би им се још више напакостило, распоређени су у супротне смене, па им је онемогућено и да на посао путују заједно.

Полицајци су поднели тужбу. У првом степену је решено у њхову корист, да би другостепеном пресудом изгубили.

Сигурно је да велики број припадника МУП-а на најбољи начин, часно и поштено обавља свој посао. Ипак, превише је случајева који су нарушили поверење грађана у ову институцију. Од филмске пљачке блиндираног аута коју су извели специјалци, до подршке коју су пружали дилерима, а у Фочи дозволили постојање Шилерове улице истицао је својевремено народни посланик Здравко Крсмановић.

О званичницима све најлепше

Чак и ако грађани немају конкретан доказ криминализације појединих полицијских званичника, списак њихове имовине јасно указује да ту одавно нису чиста посла. Важи то и за сада већ бившег начелника ПУ Жарка Лакету који је прави богаташ. Имовина само у аутомобилима и механизацији приближава се милиону. Приватна фирма, ексклузивни ресторан “Атриум” и остала чуда да се не помињу. Уместо да се МУП запита како су му званичници постали милионери, став институције је да су наводи нетачни. Наиме, у дисциплинској пријави се наводи да се у негативно говори о Жељки Цвијановић и Милораду Додику “којим текстом се испољавају политичко незадовољство те се указује “уколико им се опет да подршка да Невесиње и Херцеговина треба да остану најсиромашније и најнеразвијеније слепо црево Европе”. Ради се о тексту Небојше Вукановића “Милиони, камиони, авиониц И Жељкине илузије”.

Вуковић је, по мишљењу Јединице за професионалне стандарде починио теже повреде дужности тиме што је поделио два текста са нашег портала. Ради се о “Лакета демантује – Директ аргументује и “Кад стварност демантује министра – прати траг новца”. У Захтеву за покретање дисциплинског поступка стоји да се у текстовима Директа “у негативном контексту помиње начелник ПУ Требиње Жарко Лакета , као и МУП РС у целости, те без икаквог утемељења и чињеница, паушално се пише о наводној криминализацији полиције и лошој атмосфери у полицији.”

Иако се у текстовима “Директа” нуде фотографије и документи, дакле чињенице, Јединица за професионалне стандарде преферира приступ “паушално је оно што ми оценимо таквим”.

Право је чудо па Јединица за стандарде није дисциплински преиспитивала присуство Жарка Лакете (а није усамљен случај) предизборном митингу СНСД-а у Невесињу упркос томе што је Законом о полицији изричито забрањено присуство политичким скуповима.

Уместо да се реално погледају и сакрју голотињу, представници МУП-а су, судећи и по овом случају, склонији да прогоне и малтретирају оне који указују да нам је цар го.

Вуковић је трпео притисак и због припадности групи “Правда за Давида”, што није усамљен пример у ПУ Требиње. Због својих ставова и припадности групи “Правда за Давида” у поменутој управи више од пола године малтретиран је и премештан и његов колега Немања Бабић.

Велики број полицајаца на југу Српске са којима смо причали нам је потврдило да је радна атмосфера лоша, а посебно их обесхрабрује чињеница да се баве тривијалним случајевима, док велики криминал несметано пролази.

(БН/Директпортал)

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

Мрцко Наиздан

16.03.2019 13:54

Ја зелим Жељки Цвијановић, Луки Петровићу, Илији Таминџији и Жарку Лакети све најбоље, али морам додати да се ради о папцима на квадрат. Од када постоји забрана слобода мисљења у РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.03.2019 14:25

Ма ти херцеговци се осиле као руководиоци. Тако и онај осудјени изврсилац кривицног дјела (народски рецено криминалац) целави бивси директор СИПА Горан Зубац, исто био умислио јадник да је несто битан, ангазовао три прстена обезбједјења, ма будала на квадрат

Name

Милун

16.03.2019 14:44

Што не суспендују командира ПС Лопаре Јекић Бранка који често сједи у просторијама ООСНСД Лопаре.Исти је сједио и за вријеме кампање а и дан данас.Срамота је да се на подручју општине Лопаре дешавало и до пет пожара дневно а када ватрогасци који су прве комшије ПС Лопаре, пријављивали пожаре командир каже да то није посао полиције.Срамота је да један командир слуша наређења из СНСД и ради по њима а познато је читавој станици да је будак што се тиче посла и да му није помоћника не би знао ништа.

Name

Прирастај је позитиван!

16.03.2019 14:48

Од два папка намнозило се њих на хиљаде..

Name

Коментар

16.03.2019 15:43

Тако је то кад зивимо у гету ратних профитера, превараната и опанак-политицара који само гледају да се корупцијом и праварама накраду...брига њих за народ и РС...то су папци велеиздајницког соја.

Name

Друг

16.03.2019 15:49

Данас се свако бави политиком и прати туђ посао!Људи свој посао,радити,бавити се спортом и жене гањати,уживати у животу и молити се Богу за здравље!Исправљање кривих Дрина није паметно!Позз

Name

XXЛ

16.03.2019 15:54

ЦИСТИ ДОКАЗ ТЕРОРА И ДИКТАТУРЕ..КАД СЕ ПРЕМА ПРИПАДНИЦИМА МУП.А ТАКО ОДНОСЕ ОНДА МИ ОБИЦНИ ГРАДЈАНИ ТЕК НЕМАМО НИКАКВИХ ПРАВА...АМА БАС НИКАКВИХ..ЈАДНО И ЗАЛОСНО ..И ДОКЛЕ ВИСЕ ТАКО?? БОГ ЦЕ ГА ЗНАТИ.

Name

аа

16.03.2019 16:46

армија државних службеника сједи и прати профиле на друштвеним мрежама и пријављују не послушнике. већ одавно се од власника сервера БН сајта траже ИП адресе коментатора

Name

аа

16.03.2019 16:46

радна атмосвера у вијелом мупу је никаква, секретарице и гузоње возају службена возила а по станицама нема горива за отићи на терен. о кадровској политици сувишно је говорити.

Name

репаре

16.03.2019 18:04

сјеверна кореја је бастион демократије у односу на додикистан

Name

кмер

17.03.2019 06:48

(За Милуна). Бранко Јекић је предратни дипломац са БГ Универзитета ,има школске и студентске другове.Од 90-их ради у МУП,командир ПС у рату-од тада до данас је на разним радним задацима у ПС Лопаре. Међу првима 90-их члан СДС,увијек члан органа СДС Лопаре,у једном мандатном периоду и предс.ООСДС Л. никад члан СНСД...а теби мој Милуне(пошто се знамо)ни школа ни закон нису јача страна,осим трача и пљувања...

Name

Милун

17.03.2019 11:51

За Кмера: Нисам знао да је Радин човјек, врло интересантно.Што онда сједи у СНСД? Нешто шпијунира за њега?Онда СНСД нека се чува.

Name

Бајин бирократ

18.03.2019 08:46

Вец сам упозоравао да је забрањено индивидуално мисљење има ко це мислити за вас

Name

Отпор

16.03.2019 13:56

Стоп СНСД терору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

16.03.2019 14:19

Треба довеати вехабије да заведу ред и мир.

Name

Кики

18.03.2019 22:48

Овог за министра МУП-а...

Name

многи

16.03.2019 14:00

сте ви залутали у слузбу полиције, немас ти ста коментарисати полицајце, ти си као војник, наредба и изврсење. у супротном иди на мјесалицу, нити те треба странацка припадност дотицати, ово ти казе полицајац који је 12 класа мупа прије рата заврсио цетири године те сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за супка полицајца

16.03.2019 14:24

Јел то само потврдјујес да вас вецина искљуци мозак кад обуце униформу и да је еволуцијом закрзљао???

Name

Да, дддд

16.03.2019 14:27

Али и Зарко Лакета је исто био с тобом у XИИ класи, па види како се понаса....Знаци Лакета мозе у политику, а овај полицајац не мозе, јер је Лакета цлан Секте, а покицајац није....

Name

Марко

16.03.2019 14:54

Тацно тако. Колико су глупи немам ријеци, па полицајац мора да стити власт, народ је изабрао ту власт, и ту нема ста да се он критицки осврце. То је такав посао.

Name

ре да ддд

16.03.2019 15:11

јесте Лакета је био са мном у воду и не браним га, једноставно полицајац ко одлуци да буде тако је, нема странацке припадности и 24 сата си у слузби. Овај горе клемпо сто коментарисе о искљуцености полицајца и мозка је стварно закрзљо,а собзиром и да знам ко је , јер радим такав посао на откривању таквих, цу му мозда цак и у току дана објаснити еволуцију закрзљавања, поједини изгледа јос нису схватили да при Мупу има сектор за технолоски криминал

Name

рациц

16.03.2019 15:47

"Марко", полицајац је слузбеник кога плаца дрзава да ради У ИНТЕРЕСУ ДРЗАВЕ И НАРОДА који цини ту дрзаву. По ком основу и по ком закону би постен, моралан, одговоран полицајац требао да стити неког похлепног, неморалног политицара из власти или похлепну, неморалну, лицемјерну групу која не ради у интересу дрзаве и народа ? Истина долази. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

Name

Морал

16.03.2019 16:31

Поред слузбене дузности постоји несто сто се зове морал и сто је право сваког цовјека да посједује и моралне вриједности. Напредба да се отјера присјак са клупе у парку на којој мирно сједи није бас херојска и цовјек који има мозга и није масина не мозе то да уради. Ако је неко полицајац не знаци да мора да убије мирног цовјека или да понизава мирне градјане. Није то ратно стање и да се изврсава наредба за пуцање. Цак и тада цовјек има слободну вољу и мозе да одбије издато наредјење иако мора одговарати за то. По вама изгледа да је неко издао наредјење да се убије неције дијете ( као сто знамо да и јесте било у Бања Луци) ви бих без двоумљења то урадили!? Опростите какве су ваде моралне веиједности?

Name

ре многи

16.03.2019 17:59

А јеси ти неки опасан....

Name

куку нама са нама

16.03.2019 14:01

Сути и не прицај да си ово процито,остацес без љеба...е бједо српска,само ме занима ста це те кад вам селефије закуцају на врата...хоце ли вас та полиција стити

ОДГОВОРИТЕ
Name

У цара Тројана

16.03.2019 14:11

Колико незнања у теби има? Зато и јесмо овде. Сад сте се умјесто рата сјетили селефија, да би народ држали у страху. Докле идете? До посљедњег даха? Какве везе има полицијско чување народа или одбрана и енормно богаћење званичника полиције?

Name

Да Се Зна

16.03.2019 14:03

Ради подрске групи правда за Давида из Бањалуке у Котор Варос је премјестен и полицајац Винко Бајиц,ал о томе се цути сваки дан путује много километара до посла .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.03.2019 14:44

Шта се ти буниш?Не идеш ти на посао тако далеко.

Name

САНДОКАН

16.03.2019 14:05

Лукацу ко је убио Давида?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

16.03.2019 14:20

Све се зна само нико није јавио.

Name

реалност

16.03.2019 14:44

Лукац сигурно није, зато се побринуо за нестанак доказа из МУП-а, ха, ха..

Name

Yеалбартхон

16.03.2019 14:20

националсоцијализам.. укратко фашизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

16.03.2019 14:29

Таминџија, куповином гласова постао си посланик ! Срам те било !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

16.03.2019 14:30

У врху власти РСе све сљам до сљама гори не постоје у народу српском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хронолог

16.03.2019 14:33

Ево ја ћу да кажем све најнај за унуку сатника Пеје, браво унуче коначно смо завладали. Баја одличан си , не видјех већег и узорнијег усташе од тебе , како ти је брат Човић ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

16.03.2019 14:42

Зељка ко је убио Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУПет Схоу

17.03.2019 06:00

Гацо се побринуо да докази нестану. Једна од бољих акција МУП-а.

Name

ДрНик

16.03.2019 14:49

Драги моји пријатељи.. НИКОГА НЕ ОСУЂУЈЕМ НЕГО ВАС НАРОД.. ВИ СТЕ ГЛАВНИ КРИВЦИ ЗАСТО ВАС БАГРА ГАЗИ.. НАРОДЕ РС НАРОДЕ БОСНЕ ИЗБОРИ СУ ПОКРАДЕНИ НЕДОЗВОЉАВАЈУ ВАМ ДОСТОЈАН ЖИВОТ НЕСМИЈЕТЕ ПРИЧАТИ А КАМОЛИ РЕЋИ НЕСТО ПРОТИВ НАКАРАДНЕ ВЛАСТИ.. МОЈ ВОЉЕНИ НАРОДЕ БОСНЕ ДИЗИТЕ СЕ КУКАЛА ВАМ МАЈКА ВИДИТЕ ЛИ ДА ВАМ И СЈЕМЕ ЗАТРАШЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси полицајац

16.03.2019 14:56

Овога цовјека не знам,али знам да је Немања Бабиц добар момак и исто тако као бивси полицајац који је морао да оде у иностранство потпуно разумијем ста им се десава,просао сам кроз исто!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега из Фоце

16.03.2019 14:58

Ма овај цовјек је један по један полицајац и мало је таквих у МУП-у РС. Сувисно давати сваки коментар, навратите У Шилерову улицу у Фочу и све Вам буде јасно. Угоститељске објекте дрзе криминалци кои су у свим могуцим пословима, кои су осудјивани за разна кривицна дјела. Министар дрзи нацелника Костовица са својом екипом да би убирали приходе од горе поменутих. Замолицу БН-тв да додју у Фоцу и сниме прилог о власницима угоститељских објеката у Силеровој улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Том Талицн

16.03.2019 15:31

Теско је бити постен полицајац..само постоји ПОДОБНИ И НЕПОДОБНИ..Ако се неко успио отргнути од Илије ..Луке ..Зарка..и поцео мислити својом главом САМО НАПРИЈЕД ПОДРСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесињац

17.03.2019 22:38

Овоме тзв.полицајцу је Лакета спасио дупе ради његовог не професионалног посла и пребацио га у гацко а мјесецима кабадахиски вози мерцедеса без таблица по граду и паркира гдје му се хоце.Питајте све до једног Невесињца ста мисе о њему не лупајте на памет.

Name

Игор

16.03.2019 15:31

Говедарица треба одмах да позове овог полицајца и обеца му да це опозиција стати иза њега . Цовјек је из његовог краја. Опозиција треба да се груписе и изадје из канцеларија и придје сваком цовјеку појединацно на терену . Овакви се постени људи не смију осјецати остављени а и други који немају храброст да казу ста мисле морају бити охрабрени тако сто це им се прузити подрска. Без солидарности и збијања редова нема промјена . Кад људи виде опозиционаре који узимају своје плате а не раде ниста гаде им се исто као и власт . Станивуковиц је тренутно један од ријетких правих опозиционара који много ризикује и одрице се свог мира за рад других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

16.03.2019 15:38

Зар има нешто лијепо да се каже о Додику,Жељки и осталим побројаним сподобама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.03.2019 16:35

Ако о некоме немас ниста лијепо реци, ти онда не казес ниста.

Name

ДЕЈАН ЛОЛИЋ

16.03.2019 16:22

Подршка за Вељка и породицу . Ти си показао да си човјек - људина! Они су срамота ове земље и народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

16.03.2019 17:05

Вељко свака цаст.Ма боље ти је на мјесалац него да си пиун тих хостаплера. Залосно је да несмијес реци ста мислис и подрзати кога мислис даје у праву.Залосно .

Name

Херц

16.03.2019 16:42

Полицајци се понашају недолично униформи коју носе...као тај исти који је глумио локалног шерифа..Он добро зна због чега је ту гдје је....Проблем је у томе што су у полицију примљени људи који нису завршили ту школу..и немају основну културу понашања...Такве треба потпуно раздузити из полиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесињац

16.03.2019 16:50

Невесиње је мирно мјесто. ..и мало боље се распитајте због чега је дотични полицајац на дисциплинској. ..због свог разбојницког понашања. .Што је себи дао за право многе ствари које не доликује полицији РС. .Тај полицајац је малтретирао кога је стигао. ...и да је правде био би суспендован из полиције РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

16.03.2019 22:02

Манипулаторе.

Name

Градјанин Невесиња

17.03.2019 22:44

Бас тако Невесињац,царсиски кабадахија хтио да опонаса серифа и свако зна засто је пребацен у Гацко а Лакета му је помогао да остане на послу јер је хапсио цовјека ради свог интереса а има и виде запис на какв нацин и због цега је то урадио

Name

Сколован

16.03.2019 17:03

Овог је давно требало суспендовати из полиције...Мало се боље распитајте о његовом понасању у ПС НЕВЕСИЊЕ..Људи без сколе су примљени у ПС НЕВЕСИЊЕ одмах после рата као и дотицни и мислили су да су свемогуци..Исти добро зна због цега је прекомандован и да то сто пису портали нема везе са тим..Да је по правди био би суспендован из полиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислис

16.03.2019 22:04

Подмwтацине, није подобан.

Name

Дуле МУП

16.03.2019 17:26

Ово је срамота права. На основу нечијег мислења или става покреће се дисциплински поступак против полицајца који је обавио објаву господина Вукановицу. А ста није истина у Вукамовим објавама. Ако није истина то стоје Вукан објавио нека га туже. Али знају добро да је истина па се сада свете полицајцу који је подијелио Вуканову објаву. Ја сам припадник МуП а РС. Градјани уопсте немају пррд ставу какав се криминал одвија у МУП у од стране руководецег кадра и појединих припадника које штити владајућа већина. Зато пуна подршка колеги. Камо пусте среће да нас је висе таквих!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДјуроТољага

16.03.2019 17:38

Добице и Зељкица пар година затвора за затаскавање убиства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анониман од страха

16.03.2019 18:04

Да, завладала је тама, свете се цлановима гупе, мозда једног дана ова власт падне... до тада цувајте главе, јер мало их је спремно за прави бунт а ЕУ боли брига, дабогда им Се Британци вратили у унију и развалили је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незапослена невесињка

16.03.2019 18:08

Вазно је да лакетина зена,прилицно неписмена,мијења радна мјеста,са лафо ради на бироу и соли памет стотинама факултетски образованим особама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.03.2019 08:54

Само дјеци и женама тајкуна, мафијаша и лопова је потребан посао, а други нека бјеже из Невесиња које су претворили у мјесто гдје нормалан и поштен народ не може живјети. Свако јутро стотине жена и дјеце иде у Мостар да раде пољопривредне радове, а они не знају шта ће више од некретнина и пара. Само они могу правити зграде, путеве које су радили, добро наплатили и нису завршили и да отварају ресторане. У Невесињу кажу да маркет није прављен због продајног простора Тропика, већ због ресторана "Атриум". Како је лак пут од човјека који је имао безброј кривичних пријава, до главног боса.

Name

ре

17.03.2019 10:30

Само дјеци и женама тајкуна, мафијаша и лопова је потребан посао, а други нека бјеже из Невесиња које су претворили у мјесто гдје нормалан и поштен народ не може живјети. Свако јутро стотине жена и дјеце иде у Мостар да раде пољопривредне радове, а они не знају шта ће више од некретнина и пара. Само они могу правити зграде, путеве које су радили, добро наплатили и нису завршили и да отварају ресторане. У Невесињу кажу да маркет није прављен због продајног простора Тропика, већ због ресторана "Атриум". Како је лак пут од човјека који је имао безброј кривичних пријава, до главног боса.

Name

Крцмар

16.03.2019 18:30

Ти из снсд су сви криминалци. Мозе неко да објави списак цланова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.03.2019 18:39

Овом цовјеку је најбоља поука она коју је изрекао Радосав у серији Дјекна јос није умрла а каце не знамо "сине Мисо ја не видјо веце будале од тебе која ради против себе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

16.03.2019 20:23

Пријетељу сацекај ослобадјајуцу на дисциплинској, надји доброг адвоката и лагано, тузба за увреду цасти и угледа, а ове цланке из новина скупљај, па лијепо све наплатис и на море или стиропол и фасаду уради на куци :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фх

16.03.2019 23:56

Правда.за.цасне.полицајце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

17.03.2019 01:01

Отказ за паметњаковица,и послати у словенију на мјесалицу одмах

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцак

17.03.2019 07:29

ти си господине за отказ и за суд а не за промјену радног мјеста.Ако ти подрзавас и помазес оне који највисе званицнике РС и МУПа РС називају злоцинцима и злоцинацком организацијом ти си ИЗДАЈНИК .Иди у Сарајево тамо це ти сигурно са таквим мисљењем дати неки добар посао са којим цес бити и задовољан и радицес у МУПу који нецес називати злоцинацки а и политицки владари неце бити злоцинци,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мами

17.03.2019 20:08

Подршка полицајцу Вуковићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКо

21.03.2019 23:34

СЛАВЕ КО ЛУЧИЋУ СРАМИ СЕ, А ГДЈЕ ТИ ЈЕ ЂУРО ДУКА СИН ЗОРАНА