Фулам одредио цијену за Митровића!

Тотенхем ће морати да одреши кесу. . .

Фудбал 17.03.2019 | 22:30
Фулам одредио цијену за Митровића!
Јуче су острсвки медији писали о Тотенхемовим плановима да на лето доведе Александра Митровића, а већ данас угледни Тајмс доноси информацију са ценом коју је Фулам одредио за српског нападача.

Према сазнањима Тајмса, Фулам је као почетну цена за Митровића истакао суму од 40.000.000 фунти! Што је у преводу око 47.000.000 евра.

То је драстично већа цена од оне којом се баратало претходних дана у светслу интересовања Тотенхема. Претпостављало се да ће Фулам за Митровића тражити отприлике онолико колико је летос и платио Њукаслу за његову куповину, а то је сума од око 30.000.000 евра.

Ипак, клуб из западног Лондона очигледно всиоко цени српског нападача и жели дебело да заради на његовој продаји. Самим тим што је цена за Митровића одређена, то је порука да се Фулам предао у борби за опстанак и да полако прави планове за лето што се тиче трансфер политике. Неки од најбољих и највреднијих попут Митровића, Сесењона или Карнија ће вероватно бити продати како би клуб надокнадио финансијске губитке узроковане испадањем у Чемпионшип.

Митровић се налази всиоко на листи жеља Тотенхема, али је ово озбиљна сума и за Спрусе који већ неко време воде штедљиву политику и не разбацују се новцем за појачања. Ако би Тотенхем пристао на тражену цену Фулама, онда би Митровић представљао најскупље појачање у историји клуба. Досадашњи рекордер је колумбијски штопер Давинсон Санчез који је Ајаксу пре две године плаћен 36.000.000 фунти.

Ипак, очекује се да Тотенхем обезбеди значајна средства продајама Ериксена и Алдервајрелда који не желе да продуже уговоре. Претпоставља се да ће њихови трансфери у клупску касу слити преко 100.000.000 евра што ће бити довољно за релаизацију Покетинових највећих жеља попут Митровића, Грилиша и Солера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар