Fulam odredio cijenu za Mitrovića!

Totenhem će morati da odreši kesu. . .

Fudbal 17.03.2019 | 22:30
Fulam odredio cijenu za Mitrovića!
Juče su ostrsvki mediji pisali o Totenhemovim planovima da na leto dovede Aleksandra Mitrovića, a već danas ugledni Tajms donosi informaciju sa cenom koju je Fulam odredio za srpskog napadača.

Prema saznanjima Tajmsa, Fulam je kao početnu cena za Mitrovića istakao sumu od 40.000.000 funti! Što je u prevodu oko 47.000.000 evra.

To je drastično veća cena od one kojom se baratalo prethodnih dana u svetslu interesovanja Totenhema. Pretpostavljalo se da će Fulam za Mitrovića tražiti otprilike onoliko koliko je letos i platio Njukaslu za njegovu kupovinu, a to je suma od oko 30.000.000 evra.

Ipak, klub iz zapadnog Londona očigledno vsioko ceni srpskog napadača i želi debelo da zaradi na njegovoj prodaji. Samim tim što je cena za Mitrovića određena, to je poruka da se Fulam predao u borbi za opstanak i da polako pravi planove za leto što se tiče transfer politike. Neki od najboljih i najvrednijih poput Mitrovića, Sesenjona ili Karnija će verovatno biti prodati kako bi klub nadoknadio finansijske gubitke uzrokovane ispadanjem u Čempionšip.

Mitrović se nalazi vsioko na listi želja Totenhema, ali je ovo ozbiljna suma i za Spruse koji već neko vreme vode štedljivu politiku i ne razbacuju se novcem za pojačanja. Ako bi Totenhem pristao na traženu cenu Fulama, onda bi Mitrović predstavljao najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Dosadašnji rekorder je kolumbijski štoper Davinson Sančez koji je Ajaksu pre dve godine plaćen 36.000.000 funti.

Ipak, očekuje se da Totenhem obezbedi značajna sredstva prodajama Eriksena i Aldervajrelda koji ne žele da produže ugovore. Pretpostavlja se da će njihovi transferi u klupsku kasu sliti preko 100.000.000 evra što će biti dovoljno za relaizaciju Poketinovih najvećih želja poput Mitrovića, Griliša i Solera.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar