Лако је Клопу кад је потрошио 500.000.000 евра!

„Фудбалерима топ класе је већи изазов да се определе за прелазак у Премијер лигу, него у Бундеслигу“, каже тренер Бајерна.

Фудбал 17.03.2019 | 21:00
Лако је Клопу кад је потрошио 500.000.000 евра!
Какав крах немачког фудбала. И Бајерна као његове перјанице. Да доста тога не штима у држави некадашњег планетарног шампиона илуструје податак да Баварци први пут од сезоне 2010/11 нису у четвртфиналу Лиге шампиона.

Спречио их је Ливерпул и то тако што се, гледајући 180 минута фудбала на Енфилду и Алијанц арени ниједног часа није постављало питање да ли тим Ника Ковача може даље. Деловао је укочено, анестезирано, да не кажемо и килаво, а све је, ако питате хрватског стручњака, последица разлике у улагањима између немачког првака и петоструког шампиона Европе.
„Наравно да новац не побеђује увек, али Јирген Клоп је потрошио око 500.000.000 евра у последње четири сезоне, док ми, упркос чињеници да смо лидери Бундеслиге нисмо у ситуацији толико новца да издвојимо на појачања. То је предност какву уживају Енглези“, истиче Нико Ковач.

Да је само Бајерну пошло по злу, па да Немци некако и прогутају. Овако, немају ниједног представника у четвртфиналу, јер су испали и Шалке и Борусија из Дортрмунда, а још у групној фази Хофенхајм.

„Морамо да наставимо да спроводимо наш план и да се спремимо за нареду сезону. Прво, да се не лажемо, није се случајно што су три енглеска избацила три немачка клуба у осмини финала Лиге шампиона. А кад говоримо о фудбалерима топ класе, њима је већи изазов да се определе за прелазак у Премијер лигу, него у Бундеслигу“.

Председник Бајерна Ули Хенес најавио је богат летњи прелазни рок, куповину неких звезда светског фудбала, све с намером да клуб поново буде конкурентан на међународној сцени.

„Уколико желимо да превазиђемо тренутну ситуацију морамо да се ослонимо на талентоване играче у њиховом раном фудбалском добу. Кључно питање је да ли желимо да уђемо у то коло, при чему морамо да рачунамо да ће нас конкуренција прешишати уколико то не урадимо“, додао је Ковач.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар