Lako je Klopu kad je potrošio 500.000.000 evra!

„Fudbalerima top klase je veći izazov da se opredele za prelazak u Premijer ligu, nego u Bundesligu“, kaže trener Bajerna.

Fudbal 17.03.2019 | 21:00
Lako je Klopu kad je potrošio 500.000.000 evra!
Kakav krah nemačkog fudbala. I Bajerna kao njegove perjanice. Da dosta toga ne štima u državi nekadašnjeg planetarnog šampiona ilustruje podatak da Bavarci prvi put od sezone 2010/11 nisu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Sprečio ih je Liverpul i to tako što se, gledajući 180 minuta fudbala na Enfildu i Alijanc areni nijednog časa nije postavljalo pitanje da li tim Nika Kovača može dalje. Delovao je ukočeno, anestezirano, da ne kažemo i kilavo, a sve je, ako pitate hrvatskog stručnjaka, posledica razlike u ulaganjima između nemačkog prvaka i petostrukog šampiona Evrope.
„Naravno da novac ne pobeđuje uvek, ali Jirgen Klop je potrošio oko 500.000.000 evra u poslednje četiri sezone, dok mi, uprkos činjenici da smo lideri Bundeslige nismo u situaciji toliko novca da izdvojimo na pojačanja. To je prednost kakvu uživaju Englezi“, ističe Niko Kovač.

Da je samo Bajernu pošlo po zlu, pa da Nemci nekako i progutaju. Ovako, nemaju nijednog predstavnika u četvrtfinalu, jer su ispali i Šalke i Borusija iz Dortrmunda, a još u grupnoj fazi Hofenhajm.

„Moramo da nastavimo da sprovodimo naš plan i da se spremimo za naredu sezonu. Prvo, da se ne lažemo, nije se slučajno što su tri engleska izbacila tri nemačka kluba u osmini finala Lige šampiona. A kad govorimo o fudbalerima top klase, njima je veći izazov da se opredele za prelazak u Premijer ligu, nego u Bundesligu“.

Predsednik Bajerna Uli Henes najavio je bogat letnji prelazni rok, kupovinu nekih zvezda svetskog fudbala, sve s namerom da klub ponovo bude konkurentan na međunarodnoj sceni.

„Ukoliko želimo da prevaziđemo trenutnu situaciju moramo da se oslonimo na talentovane igrače u njihovom ranom fudbalskom dobu. Ključno pitanje je da li želimo da uđemo u to kolo, pri čemu moramo da računamo da će nas konkurencija prešišati ukoliko to ne uradimo“, dodao je Kovač.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar