ИВ: "Ђокоњини" играо за публику и остао без финала!

Новак Ђоковић остаће, до даљег, са једном АТП титулом у игри парова.  Ђоковић пронашао ритам у дублу, ипак без финала Индијан Велса! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се, у пару са Италијаном Фабијом Фоњинијем, пласира у финале Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 16.03.2019 | 12:30
ИВ: "Ђокоњини" играо за публику и остао без финала!
Ђоковић и Фоњини су у дубл конкуренцији стали у полуфиналу, а од њих је био бољи пољско-бразилски пар Лукаш Кубот/Марсело Мело са 2-1 (7:6, 2:6, 10:6).

Фаворизовани Кубот и Мело, шести носиоци турнира, повели су на старту меча са бреком, али су Новак и Фабио успели да се врате и изједначе на 5:5.

Први сет је отишао у тај-брејк и добро почео по аутсајдере. Повели су са 4:1, али су искусни дубл специјалисти успели да дођу до преокрета, освоје шест од наредних седам поена и освоје први део игре. 

У другом сету Србин и Италијан су играли много боље. Фуриозно су кренули од самог старта, направили брејк, а своју предност недуго затим повећали и на 5:1. 

У трећем сету, такозваном "супер тај-брејку" који се игра до освојених десет поена, Ђоковићу и Фоњинију није било спаса. Новак није добро играо у том делу меча, што није био случај током остатка, а на крају је пресудило искуство Кубота и Мела. 

Победници овог дуела у великом финалу Индијан Велса играће против хрватско-аргентинске комбинације коју чине Никола Мектић и Орасио Себаљос.

Титула са Квинса из 2010. године, освојена у пару са Јонатаном Ерлихом из Израела, остаће до даљег једина у каријери Новака Ђоковића када су у питању дублови.

Светски "Број 1" у синглу, освајач 73 АТП трофеја, од чега 15 са грен слем турнира, поражен је на старту Мастерса у Индијан Велсу након чега се посветио подизању форме у дубл конкуренцији и стигао надомак финала заједно са пријатељем и повременим спаринг партнером, Фабијом Фоњинијем.

"Ђокоњини" је заустављен у дуелу са провереним асовима у игри парова, Лукашем Коботом и Марселом Мелом. Србин и Италијан имали су 4:1 у тај-брејку првог сета, добили други, али не и "супер тај-брејк" у игри до десет, тако да су даље прошли Пољак и Бразилац - 6:7 (5:7), 6:2, 6:10.

Новак и Фабио, међутим, нису пропустили прилику да се добро забаве, а публика која се одлучила за њихов меч са шестим носиоцима у Индијан Велсу није зажалила, између осталог и због оваквих поена...

* Ђоковић и Федерер рекордери су Индијан Велса по броју титула - 5 *

Кубот и Мело за трофеј ће се борити против хрватски-аргентинска комбинације Никола Мектић/Орасио Себаљос. Они су резултатом 7:6 (7:3), 7:6 (7:3) победили треће носиоце, Оливера Мараха из Аустрије и Мата Павића из Хрватске.

Мастерс у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 9.035.428 долара, од чега ће шампионима у дубл конкуренцији припасти 439.350.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар