ИВ: Надал - Федерер послије 17 мјесеци!

Надал "преживео" Руса и повреду, "дерби" са Федерером после 17 месеци! Рафаел Надал, најбољи шпански тенисер, пласирао се у полуфинале Мастерса у Индијан Велсу победом над Русом Кареном Хачановим од 2-0.  Некада најбољи тенисери света одмериће снаге у полуфиналу Индијан Велса.

Тенис 16.03.2019 | 12:00
ИВ: Надал - Федерер послије 17 мјесеци!
Надал је победио Хачанова у веома напетом мечу у којем се борио и против повреде – 7:6(2), 7:6(2).

Ово је био шести међусобни сусрет Руса и Шпанца, у којем је Надал однео и шесту узастопну победу.

На ово су љубитељи тениса (пре)дуго чекали!

Рафаел Надал и Роџер Федерер састаће се у суботу у полуфиналу мастерса у Индијан Велсу, безмало годину и по дана након њиховог последњег окршаја, у финалу мастерса у Шангају.

Федерер је у четвртфиналу рутински победио Пољака Хуберта Хуркача (6:4, 6:4), а Надал морао да уложи знатно више енергије да би отписао Карена Хачанова.

Оба сета решена су у "тај брејку", а Мајорчанин их је добио са по 7:2.

Надал у међусобном билансу са Федерером стоји знатно боље (23:15), али Швајцарац га је "тукао" у последњих пет мечева, од турнира у Базелу 2015. до поменутог сусрета у Шангају 2017.

Последњу победу над великим ривалом "краљ шљаке" је остварио још на Аустралијан опену 2014.

Први полуфинални пар чине Милош Раонић, који је елиминисао Миомира Кецмановића и Доминик Тим, ком је Гаел Монфис предао меч у четвртак.

Хачанов је први припретио, већ на самом старту меча, те направио брејк и повео са 2:0. Надал се вратио средином сета и изједначио на 3:3, а неколико гемова касније имао и сет лопте. 

Ипак, Карен је спасао све четири и изједначио на 5:5, па касније и одвео први сет у тај-брејк. Ипак, Рафа је био знатно бољи у том делу игре и повео са 1-0. 

На почетку другог сета видели су се први проблеми за Надала. Фрустрације за навијаче Шпанца нису биле изазване лошом игром, већ евидентним проблемима са коленом. Упркос томе, Надал је направио брејк, али га је и изгубио у наредном гему. 

Некада најбољи тенисер на свету је покушавао да преброди муку коју је имао, физиотерапеут му је завио колено, па је Надал из минута у минут изгледао све боље. 

Други сет је, као и први, отишао у тај-брејк. Хачанов је добро почео, било је 2:2, али је онда уследио огроман пад у игри Руса, који до краја незваничног тринаестог гема сета није освојио ниједан поен. 

У полуфиналу "петог Гренд слема" Надал ће играти у суботу против великог ривала Роџера Федерера, али је велико питање у каквом ће стању бити за тај дуел. Ово ће, иначе, бити први дуел Роџера и Рафе после 17 месеци, а шпански тенисер води са 23-15 у међусобним окршајима.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар