Скочио на убицу да заштити остале

Наеем Расхид, мушкарац који је покушао одузети оружје од терористе Брентона Тарратна током напада на џамију преминуо је од повреда.

Свијет 16.03.2019 | 07:41
Скочио на убицу да заштити остале
Расхид је покушао савладати двадесетосмогодишњег Тарранта током пуцњаве у џамији Масјид Ал Ноор у новозеландском Цхристцхурцу у петак послијеподне. Нажалост, током свог херојског чина је тешко рањен јер је скочио на убицу како би заштитио остале вјернике. Он је превезен у болницу након напада, но није преживио.

Иначе, Расхид је поријеклом из Абботтабада, града у Пакистану гдје је радио с приватном банком прије него је стигао у Цхристцхурцх како би радио као учитељ. Трагедија његове породице је још већа јер је у терористичком нападу убијен и његов 21-годишњи син Талха.

Преживјели су рекли да је још један мушкарац напао убицу и одузео му једно од оружја.

Као што је већ објављено, Таррант се појавио на суду гдје је оптужен за убиство.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Таррант

16.03.2019 07:23

Таррант имао је доброг идола (нашег) Раду када ке убијао невине људе, слушајући његове пјесме, немам ријечи за ово??

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

16.03.2019 09:44

Управо тако

Name

Луминара

16.03.2019 09:53

Ајде не лупај, због таквих као ти лази се сире по свијету. Није њему никакав идол Радован, ако си имало пратио ситуацију видио би ко су му били идоли и засто се уопсте спомиње Радован. Цовјек је на орузју исписао неколико десетина имена с јетских ратника током историје. Знаци није му идол нико, него је пратио неку идеологију која је својствена психицки поремеценим особама. А ово сто ти спомињес је својствено медијима у региону, а сви знамо засто. Сауцесце породицама, монструма у затвор дозивотно