Skočio na ubicu da zaštiti ostale

Naeem Rashid, muškarac koji je pokušao oduzeti oružje od teroriste Brentona Tarratna tokom napada na džamiju preminuo je od povreda.

  • Vijesti
  • Svijet


Rashid je pokušao savladati dvadesetosmogodišnjeg Tarranta tokom pucnjave u džamiji Masjid Al Noor u novozelandskom Christchurcu u petak poslijepodne. Nažalost, tokom svog herojskog čina je teško ranjen jer je skočio na ubicu kako bi zaštitio ostale vjernike. On je prevezen u bolnicu nakon napada, no nije preživio.

Inače, Rashid je porijeklom iz Abbottabada, grada u Pakistanu gdje je radio s privatnom bankom prije nego je stigao u Christchurch kako bi radio kao učitelj. Tragedija njegove porodice je još veća jer je u terorističkom napadu ubijen i njegov 21-godišnji sin Talha.

Preživjeli su rekli da je još jedan muškarac napao ubicu i oduzeo mu jedno od oružja.

Kao što je već objavljeno, Tarrant se pojavio na sudu gdje je optužen za ubistvo.

(Klix)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Tarrant

16.03.2019 08:23

Tarrant imao je dobrog idola (našeg) Radu kada ke ubijao nevine ljude, slušajući njegove pjesme, nemam riječi za ovo??

Upravo tako

AR

16.03.2019 10:44

Ajde ne lupaj, zbog takvih kao ti lazi se sire po svijetu. Nije njemu nikakav idol Radovan, ako si imalo pratio situaciju vidio bi ko su mu bili idoli i zasto se uopste spominje Radovan. Covjek je na oruzju ispisao nekoliko desetina imena s jetskih ratnika tokom istorije. Znaci nije mu idol niko, nego je pratio neku ideologiju koja je svojstvena psihicki poremecenim osobama. A ovo sto ti spominjes je svojstveno medijima u regionu, a svi znamo zasto. Saucesce porodicama, monstruma u zatvor dozivotno

Luminara

16.03.2019 10:53

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.