ШПА: Реалово дијете утишало "Аноету"!

Леванте поготком Борхе Мајорала освојио важан бод у борби за опстанак.  Борха Мајорал заледио Аноету.  Сосиједад још једном кикснуо. . .

Фудбал 15.03.2019 | 23:45
ШПА: Реалово дијете утишало "Аноету"!
Аднан Јанузај, пре пет година велика нада Манчестер јунајтеда, па и краткотрајна сензација европског фудбала, у 26. минуту је лепо испратио продор левог бека Теа Ернандеза и донео Сосиједаду вођство против Левантеа.

Био је то први гол репрезентативца Белгије на 17 наступа у Примери ове сезоне.

Како је Сосиједад играо и стварао шансе, требало је да то буде само почетак пута ка победи за искупљење за прошлонедељних 2:5 против Севиље на "Санчез Писхуану".

Међутим, домаћин је пропустио превише прилика, неке од њих из категорије "зицера" и казна је морала да уследи.

Као у акцији код 1:0, када је асистирао Ернандез, на сцену је ступио још један позајмљени млади фудбалер Реала, али овог пута у екипи Алавеса. Талентовани нападач Борха Мајорал одлично је реаговао на убацивање из корнера и из прве "закуцао" лопту у доњи леви угао.

То му је трећи погодак у "Ла Лиги" ове сезоне, а други у последњих месец дана. Зинедин Зидан сигурно ће обратити пажњу на овог момка...

Голман Сосиједада Херонимо Руљи том приликом није могао ништа да уради и Леванте је дошао до изједначења, затим и бода, захваљујући коме ће на двонедељну паузу отићи са 15. места.

Не баш на безбедној дистанци од зоне испадања, али свакако у комфорнијој позицији од оне у којој се налазе Виљареал и Селта...

Не тако давно да Аноети се могла чути стидљива прича о евентуалном нападу на четврто место и Лиги шампиона. После пет утакмица и само једне победе Хетафе је практично постао неухватив, а након новог неуспеха код куће и ремија са Левантеом (1:1), сада је под великим знаком питања и пласман у Лигу Европе.  

Реал Сосиједад непланирано је вечерас остао без целог плена против тима који је изгубио четири пута у пет претходних кола и који се грчевито бори за опстанак. Имали су Баски вођство, имали и сасвим солидну игру током доброг дела меча - чак 22 ударца ка голу наспрам осам гостију - са све поседом и контролом средине терена, али нису успели да сачувају вођство што им је обезбедио Аднан Јанузај у 27. минуту утакмице.

Тео Ернандез лепо је убацио на петерац, а Белгијанцу пореклом са ових наших простора није било тешко да само ћушне лопту у празну мрежу са неколико метара. 

Дуго је на семафору стајало 1:0, све док у 79. минуту одбрана Сосиједада није заспала приликом корнера, Кампањо то лепо приметио, сервирао по земљи за Борху Мајорала, а овај гађао неодбрањиво за коначних 1:1. 

У самом финишу домаћи су имали две велике шансе да ипак дођу до победе. Ариц Елустондо је два пута био очи у очи са Аитором Фернандезом и оба пута је као победник изашао чувар мреже Левантеа...   

ПРИМЕРА - 28. КОЛО:

Сосиједад - Леванте 1:1 (1:0)
/Јанузај 26 - Мајорал 79/

субота:

Уеска - Алавес 13.00
Реал - Селта 16.15
Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 18.30
Леганес - Ђирона 20.45

недеља:

Еибар - Ваљадолид 12.00
Еспањол - Севиља 16.15
Валенсија - Хетафе 18.30
Виљареал - Рајо Ваљекано 18.30
Бетис - Барселона 20.45

ТАБЕЛА: Барселона 63, Атлетико М. 56, Реал 51, Хетафе 45, Алавес 41, Севиља 40, Валенсија 39, Бетис 39, Сосиједад (+1) 36, Еибар 35, Еспањол 34, Атлетик Б. 34, Леганес 33, Ђирона 31, Леванте (+1) 31, Ваљадолид 26, Виљареал 26, Селта 25, Рајо Ваљекано 23, Уеска 22.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар