ŠPA: Realovo dijete utišalo "Anoetu"!

Levante pogotkom Borhe Majorala osvojio važan bod u borbi za opstanak.  Borha Majoral zaledio Anoetu.  Sosijedad još jednom kiksnuo. . .

Fudbal 15.03.2019 | 23:45
ŠPA: Realovo dijete utišalo "Anoetu"!
Adnan Januzaj, pre pet godina velika nada Mančester junajteda, pa i kratkotrajna senzacija evropskog fudbala, u 26. minutu je lepo ispratio prodor levog beka Tea Ernandeza i doneo Sosijedadu vođstvo protiv Levantea.

Bio je to prvi gol reprezentativca Belgije na 17 nastupa u Primeri ove sezone.

Kako je Sosijedad igrao i stvarao šanse, trebalo je da to bude samo početak puta ka pobedi za iskupljenje za prošlonedeljnih 2:5 protiv Sevilje na "Sančez Pishuanu".

Međutim, domaćin je propustio previše prilika, neke od njih iz kategorije "zicera" i kazna je morala da usledi.

Kao u akciji kod 1:0, kada je asistirao Ernandez, na scenu je stupio još jedan pozajmljeni mladi fudbaler Reala, ali ovog puta u ekipi Alavesa. Talentovani napadač Borha Majoral odlično je reagovao na ubacivanje iz kornera i iz prve "zakucao" loptu u donji levi ugao.

To mu je treći pogodak u "La Ligi" ove sezone, a drugi u poslednjih mesec dana. Zinedin Zidan sigurno će obratiti pažnju na ovog momka...

Golman Sosijedada Heronimo Rulji tom prilikom nije mogao ništa da uradi i Levante je došao do izjednačenja, zatim i boda, zahvaljujući kome će na dvonedeljnu pauzu otići sa 15. mesta.

Ne baš na bezbednoj distanci od zone ispadanja, ali svakako u komfornijoj poziciji od one u kojoj se nalaze Viljareal i Selta...

Ne tako davno da Anoeti se mogla čuti stidljiva priča o eventualnom napadu na četvrto mesto i Ligi šampiona. Posle pet utakmica i samo jedne pobede Hetafe je praktično postao neuhvativ, a nakon novog neuspeha kod kuće i remija sa Levanteom (1:1), sada je pod velikim znakom pitanja i plasman u Ligu Evrope.  

Real Sosijedad neplanirano je večeras ostao bez celog plena protiv tima koji je izgubio četiri puta u pet prethodnih kola i koji se grčevito bori za opstanak. Imali su Baski vođstvo, imali i sasvim solidnu igru tokom dobrog dela meča - čak 22 udarca ka golu naspram osam gostiju - sa sve posedom i kontrolom sredine terena, ali nisu uspeli da sačuvaju vođstvo što im je obezbedio Adnan Januzaj u 27. minutu utakmice.

Teo Ernandez lepo je ubacio na peterac, a Belgijancu poreklom sa ovih naših prostora nije bilo teško da samo ćušne loptu u praznu mrežu sa nekoliko metara. 

Dugo je na semaforu stajalo 1:0, sve dok u 79. minutu odbrana Sosijedada nije zaspala prilikom kornera, Kampanjo to lepo primetio, servirao po zemlji za Borhu Majorala, a ovaj gađao neodbranjivo za konačnih 1:1. 

U samom finišu domaći su imali dve velike šanse da ipak dođu do pobede. Aric Elustondo je dva puta bio oči u oči sa Aitorom Fernandezom i oba puta je kao pobednik izašao čuvar mreže Levantea...   

PRIMERA - 28. KOLO:

Sosijedad - Levante 1:1 (1:0)
/Januzaj 26 - Majoral 79/

subota:

Ueska - Alaves 13.00
Real - Selta 16.15
Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 18.30
Leganes - Đirona 20.45

nedelja:

Eibar - Valjadolid 12.00
Espanjol - Sevilja 16.15
Valensija - Hetafe 18.30
Viljareal - Rajo Valjekano 18.30
Betis - Barselona 20.45

TABELA: Barselona 63, Atletiko M. 56, Real 51, Hetafe 45, Alaves 41, Sevilja 40, Valensija 39, Betis 39, Sosijedad (+1) 36, Eibar 35, Espanjol 34, Atletik B. 34, Leganes 33, Đirona 31, Levante (+1) 31, Valjadolid 26, Viljareal 26, Selta 25, Rajo Valjekano 23, Ueska 22.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar