ИТА: Каљари изненадио Миленковићеву Фиорентину!

Фудбалери Каљарија победили су на свом терену Фјорентину са 2:1 у првој утакмици 28. кола италијанске Серије А.  Каљари у првом мечу 28. кола Серије А савладао Фиорентину, али меч на Сардинији обиљежио је поништени погодак.  Каљари победио Виолу, ВАР поништио гол с 50 метара! Одличан меч на Сардинији. . .

Фудбал 15.03.2019 | 23:31
ИТА: Каљари изненадио Миленковићеву Фиорентину!
Голове за тријумф Каљарија постигли су Жоао Педро у 52. и Лука Чепители у 66. минуту, док је стрелац јединог поготка за Форентину био Федерико Кјеза у 88.

Меч је обележила несвакидашња ситуација укојој смо видели гол са пола терена који није био признат.

Српски дефанзивац Никола Миленковић одиграо је 90 минута за "виолу".

Каљари је после вечерашње победе 14. са 30 бодова, док је Фиорентина 10. са 37.

У првом мечу 28. кола Серије А, Каљари је пред својим навијачима савладао Фиорентину 2:1 (0:0) и тако забиљежио трећи узастопни тријумф, док је тим Стефана Пиолија, и на четвртом првенственом мечу у низу остао без побједе.

Након веома лошег и несадржајног првог полувремена, Каљари је у наставак ушао са много већом жељом, а такав приступ награђен је са два поготка.

Прво је у 52. минуту мрежу гостију затресао Жоао Педро, да би у 66. минуту на 2:0 повисиоЛука Ћепители.

Права је штета што погодак Луке Ћигаринија између ова два гола није признат, јер би сигурно био у конкуренцији за најбољи ове сезоне.

Наиме, везиста Каљарија одлучио се на шут са своје половине, изненадио голмана "виоле", али је на његову несрећу судија Данијеле Довери одлучио да поништи гол јер је Ћигарини шутирао директно у гол, иако је био досуђен индирект за домаће.

Ипак, и ова два гола била су више него довољна за тријумф тима са Сардиније, с обзиром да гости из Фиренце, код којих је свих 90 минута одиграо Никола Миленковић, на овом мечу нису приказали апсолутно ништа, све до самог финиша.

Тада је почасни гол успио постићи Федерико Кјеза, али то је било све од "љубичастих". Времена за потпуни повратак није било.

И на овом мечу одата је почаст прерано преминулом Давидеу Асторију, који је током каријере носио дрес оба вечерашња ривала.

Још једно занимљиво фудбалско вече у Серији А. Каљари и Фиорентина су по позицијама на табели далеко од врха, али су одиграли сјајан дуел на Сардинији и оправдали очекивања свих љубитеља калча. Славио је домаћин заслужено с 2:1, иако је Виола пропустила прилику да се докопа барем бода.

Много бољи фудбал гледали смо у других 45 минута када су постигнута сва три гола, а ВАР је спречио и да видимо један од најлепших погодака ове сезоне сигурно.

Он је пао у 54. минуту, стрелац је био Лука Ћигарини, који је лобовао голмана Фиорентине са мало више од 50 метара, али је после асистенције из ВАР собе главни арбитар поништио погодак јер му је претходио индирект и играч није смео да шутира директно на гол.


Паволети и Миралас су промашили по једну добру прилику на обе стране у првих 45 минута и то је било све што смо видели у том делу игре.

Друго полувреме почело је голом Жоао Педра после сјајног убацивања из другог плана у 52. минуту, а када је и после прекида штопер Каљарија Чепители у 66. главом повећао на 2:0, свима се учинило да је то крај и да ће домаћин лако забележити тријумф. Могла је Фиорентина да прими још два комада после добрих покушаја Бареле и Жоао Педра у 75. минуту, али се и голман гостију Тераћијано истакао.

И како то обично бива морао је Каљари да буде кажњен за све промашаје, а егзекутор је био Федерико Кјеза у 88. минуту. Мајсторски је млади италијански нападач реаговао на пас Жерсона прошао по лчевој страни и сам матирао голмана Крања искоса за коначних 2:1.

Пробала је Виола у финишу да се докопа и бода, али није успела озбиљније да запрети. Српски репрезентативац, Никола Миленковић, одиграо је читав меч за госте.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Каљари - Фиорентина 2:1 (0:0)
/Жоао Педро 52, Ћепители 66 - Кјеза 88/

У суботу:

Сасуоло - Сампдорија (15.00)
СПАЛ - Рома (18.00)
Торино - Болоња (20.30)

У недјељу:

Ђенова - Јувентус (12.30)
Аталанта - Кјево (15.00)
Емполи - Фрозиноне
Лацио - Парма
Наполи - Удинезе (18.00)
Милан - Интер (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 57, Милан 51, Интер 50, Рома 47, Аталанта 44, Торино 44, Лацио (-1) 42, Сампдорија 39, Фиорентина (+1) 37, Парма 33, Сасуоло 32, Ђенова 30, Каљари (+1) 30, Удинезе (-1) 25, СПАЛ 23, Емполи 22, Болоња 21, Фрозиноне 17, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар