ITA: Kaljari iznenadio Milenkovićevu Fiorentinu!

Fudbaleri Kaljarija pobedili su na svom terenu Fjorentinu sa 2:1 u prvoj utakmici 28. kola italijanske Serije A.  Kaljari u prvom meču 28. kola Serije A savladao Fiorentinu, ali meč na Sardiniji obilježio je poništeni pogodak.  Kaljari pobedio Violu, VAR poništio gol s 50 metara! Odličan meč na Sardiniji. . .

Fudbal 15.03.2019 | 23:31
ITA: Kaljari iznenadio Milenkovićevu Fiorentinu!
Golove za trijumf Kaljarija postigli su Žoao Pedro u 52. i Luka Čepiteli u 66. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Forentinu bio Federiko Kjeza u 88.

Meč je obeležila nesvakidašnja situacija ukojoj smo videli gol sa pola terena koji nije bio priznat.

Srpski defanzivac Nikola Milenković odigrao je 90 minuta za "violu".

Kaljari je posle večerašnje pobede 14. sa 30 bodova, dok je Fiorentina 10. sa 37.

U prvom meču 28. kola Serije A, Kaljari je pred svojim navijačima savladao Fiorentinu 2:1 (0:0) i tako zabilježio treći uzastopni trijumf, dok je tim Stefana Piolija, i na četvrtom prvenstvenom meču u nizu ostao bez pobjede.

Nakon veoma lošeg i nesadržajnog prvog poluvremena, Kaljari je u nastavak ušao sa mnogo većom željom, a takav pristup nagrađen je sa dva pogotka.

Prvo je u 52. minutu mrežu gostiju zatresao Žoao Pedro, da bi u 66. minutu na 2:0 povisioLuka Ćepiteli.

Prava je šteta što pogodak Luke Ćigarinija između ova dva gola nije priznat, jer bi sigurno bio u konkurenciji za najbolji ove sezone.

Naime, vezista Kaljarija odlučio se na šut sa svoje polovine, iznenadio golmana "viole", ali je na njegovu nesreću sudija Danijele Doveri odlučio da poništi gol jer je Ćigarini šutirao direktno u gol, iako je bio dosuđen indirekt za domaće.

Ipak, i ova dva gola bila su više nego dovoljna za trijumf tima sa Sardinije, s obzirom da gosti iz Firence, kod kojih je svih 90 minuta odigrao Nikola Milenković, na ovom meču nisu prikazali apsolutno ništa, sve do samog finiša.

Tada je počasni gol uspio postići Federiko Kjeza, ali to je bilo sve od "ljubičastih". Vremena za potpuni povratak nije bilo.

I na ovom meču odata je počast prerano preminulom Davideu Astoriju, koji je tokom karijere nosio dres oba večerašnja rivala.

Još jedno zanimljivo fudbalsko veče u Seriji A. Kaljari i Fiorentina su po pozicijama na tabeli daleko od vrha, ali su odigrali sjajan duel na Sardiniji i opravdali očekivanja svih ljubitelja kalča. Slavio je domaćin zasluženo s 2:1, iako je Viola propustila priliku da se dokopa barem boda.

Mnogo bolji fudbal gledali smo u drugih 45 minuta kada su postignuta sva tri gola, a VAR je sprečio i da vidimo jedan od najlepših pogodaka ove sezone sigurno.

On je pao u 54. minutu, strelac je bio Luka Ćigarini, koji je lobovao golmana Fiorentine sa malo više od 50 metara, ali je posle asistencije iz VAR sobe glavni arbitar poništio pogodak jer mu je prethodio indirekt i igrač nije smeo da šutira direktno na gol.


Pavoleti i Miralas su promašili po jednu dobru priliku na obe strane u prvih 45 minuta i to je bilo sve što smo videli u tom delu igre.

Drugo poluvreme počelo je golom Žoao Pedra posle sjajnog ubacivanja iz drugog plana u 52. minutu, a kada je i posle prekida štoper Kaljarija Čepiteli u 66. glavom povećao na 2:0, svima se učinilo da je to kraj i da će domaćin lako zabeležiti trijumf. Mogla je Fiorentina da primi još dva komada posle dobrih pokušaja Barele i Žoao Pedra u 75. minutu, ali se i golman gostiju Teraćijano istakao.

I kako to obično biva morao je Kaljari da bude kažnjen za sve promašaje, a egzekutor je bio Federiko Kjeza u 88. minutu. Majstorski je mladi italijanski napadač reagovao na pas Žersona prošao po lčevoj strani i sam matirao golmana Kranja iskosa za konačnih 2:1.

Probala je Viola u finišu da se dokopa i boda, ali nije uspela ozbiljnije da zapreti. Srpski reprezentativac, Nikola Milenković, odigrao je čitav meč za goste.

SERIJA A - 28. KOLO:

Kaljari - Fiorentina 2:1 (0:0)
/Žoao Pedro 52, Ćepiteli 66 - Kjeza 88/

U subotu:

Sasuolo - Sampdorija (15.00)
SPAL - Roma (18.00)
Torino - Bolonja (20.30)

U nedjelju:

Đenova - Juventus (12.30)
Atalanta - Kjevo (15.00)
Empoli - Frozinone
Lacio - Parma
Napoli - Udineze (18.00)
Milan - Inter (20.30)

TABELA: Juventus 75, Napoli 57, Milan 51, Inter 50, Roma 47, Atalanta 44, Torino 44, Lacio (-1) 42, Sampdorija 39, Fiorentina (+1) 37, Parma 33, Sasuolo 32, Đenova 30, Kaljari (+1) 30, Udineze (-1) 25, SPAL 23, Empoli 22, Bolonja 21, Frozinone 17, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar