Заслужио је!

Ветеран се вратио у тим "азура" послије осам и по година.

Фудбал 17.03.2019 | 17:00
Заслужио је!
Послије осам и по година, Фабио Кваљарела могао би одиграти меч за Италију.

Тренутно први стријелац Серије А, након феноменалних овосезонских партија за Сампдорију, крунисаних са чак 20 погодака, добио је позив селектора Роберта Манћинија на окупљање за квалификационе мечеве за ЕУРО 2020 против Финске и Лихтенштајна.

"Азури" ће оба меча одиграти пред својим навијача, са Финцима 23. марта у Удинама, а три дана касније са Лихтенштајном у Парми.

У дресу са државним грбом, Кваљарела је до сада одиграо 25 утакмица, на којима је седам пута био стријелац.

Посљедњи пут дрес Италије носио је сад већ давне 2010. године, против Естоније и Фарских Острва, против којих је постигао један гол у високој побједи 5:0. Послије тога наступио је још само једном, и то у пријатлејском мечу против Румуније (1:1), одиграном у Аустрији средином новембра исте године.

У неколико наврата послије квалификација за Европско првенству у Украјини и Пољској 2012. године био је позиван у италијански национални тим, прво за пријатељске мечеве, а затим и квалификације за ЕУРО 2016, али тада није уписао нити један минут.

Сада ће, на старту квалификација за ЕУРО 2020. године, имати прилику да покаже да још није за "старо гвожђе".

Поред Кваљареле, на списку су чак четири чувара мреже: Крањо, Донарума, Перин и Сиригу, те играчи: Бираги, Бонући, Кјелини, Флоренци, Ицо, Манћини, Пићини, Ромањоли, Спинацола, Барела, Кристанте, Жоржињо, Сенси, Верати, Зањоло, Бернардески, Кјеза, Ел Шарави, Грифо, Имобиле, Кеан, Лазања, Паволети и Политано.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар