Zaslužio je!

Veteran se vratio u tim "azura" poslije osam i po godina.

Fudbal 17.03.2019 | 17:00
Zaslužio je!
Poslije osam i po godina, Fabio Kvaljarela mogao bi odigrati meč za Italiju.

Trenutno prvi strijelac Serije A, nakon fenomenalnih ovosezonskih partija za Sampdoriju, krunisanih sa čak 20 pogodaka, dobio je poziv selektora Roberta Manćinija na okupljanje za kvalifikacione mečeve za EURO 2020 protiv Finske i Lihtenštajna.

"Azuri" će oba meča odigrati pred svojim navijača, sa Fincima 23. marta u Udinama, a tri dana kasnije sa Lihtenštajnom u Parmi.

U dresu sa državnim grbom, Kvaljarela je do sada odigrao 25 utakmica, na kojima je sedam puta bio strijelac.

Posljednji put dres Italije nosio je sad već davne 2010. godine, protiv Estonije i Farskih Ostrva, protiv kojih je postigao jedan gol u visokoj pobjedi 5:0. Poslije toga nastupio je još samo jednom, i to u prijatlejskom meču protiv Rumunije (1:1), odigranom u Austriji sredinom novembra iste godine.

U nekoliko navrata poslije kvalifikacija za Evropsko prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine bio je pozivan u italijanski nacionalni tim, prvo za prijateljske mečeve, a zatim i kvalifikacije za EURO 2016, ali tada nije upisao niti jedan minut.

Sada će, na startu kvalifikacija za EURO 2020. godine, imati priliku da pokaže da još nije za "staro gvožđe".

Pored Kvaljarele, na spisku su čak četiri čuvara mreže: Kranjo, Donaruma, Perin i Sirigu, te igrači: Biragi, Bonući, Kjelini, Florenci, Ico, Manćini, Pićini, Romanjoli, Spinacola, Barela, Kristante, Žoržinjo, Sensi, Verati, Zanjolo, Bernardeski, Kjeza, El Šaravi, Grifo, Imobile, Kean, Lazanja, Pavoleti i Politano.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar