ТУР: Фенер преокренуо у 86', сад се лакше дише...!

Екичи уз много, много среће. . .

Фудбал 15.03.2019 | 21:50
ТУР: Фенер преокренуо у 86', сад се лакше дише...!
Не памти се да је средином марта, у двадесет и неком колу, Фенербахче пред собом имао императив победе како не би запао у зону испадања. Управо с тим бременом дочекали су Канаринци утакмицу против Сиваса, али успели су на једвите јаде да се изборе са свим притисцима у голом Мехмета Екичија четири минута пре краја дођу до злата вредних бодова - 2:1. 

Кренуло је лоше по Фенер јер се Сивас доста лако бранио у првих 45 минута. Опасно се закувало када је после грешке на средини терена Озер довео госте у предност, али брзо изједначење, практично чим се кренуло са центра, представљало је "вештачко дисање" за домаћина који је на крају успео да се ишчупа из врло тешке ситуације.  

Роберто Солдадо изједначио на 1:1 после проигравања Виктора Мозеса. Ударац Шпанца из прве, чим је лопта дошла до њега на ивици шеснаестерца и чувар мреже Сиваса није имао никакве шансе. Фенер је по поравнању кренуо и на сва три бода. Ерсун Јанал наредио је тоталну офанзиву и она је уродила плодом у 86. минуту. Није ту било много смислених акција, више се ишло на јуриш, па шта буде. Мехмет Екичи имао је много среће у 86. минуту да лопта прво дође до њега, а онда и да његов ударац по земљи, иначе доста искоса, заврши у мрежи. И то кроз ноге голману...

Фенер је сада на четири бода од Гецтепеа, прве екипе испод црте. Њима следи гостовање Анкарагучуу, једном од такмаца у борби за опстанак, а онда и велики дерби са Галатасарајем. Али све то након репрезентативне паузе.

ТУРСКА 1 - 26. КОЛО:

Петак

Фенербахче - Сивас 2:1 (1:1)
/Солдадо 74, Екичи 86 - Озер 73/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар