TUR: Fener preokrenuo u 86', sad se lakše diše...!

Ekiči uz mnogo, mnogo sreće. . .

Fudbal 15.03.2019 | 21:50
TUR: Fener preokrenuo u 86', sad se lakše diše...!
Ne pamti se da je sredinom marta, u dvadeset i nekom kolu, Fenerbahče pred sobom imao imperativ pobede kako ne bi zapao u zonu ispadanja. Upravo s tim bremenom dočekali su Kanarinci utakmicu protiv Sivasa, ali uspeli su na jedvite jade da se izbore sa svim pritiscima u golom Mehmeta Ekičija četiri minuta pre kraja dođu do zlata vrednih bodova - 2:1. 

Krenulo je loše po Fener jer se Sivas dosta lako branio u prvih 45 minuta. Opasno se zakuvalo kada je posle greške na sredini terena Ozer doveo goste u prednost, ali brzo izjednačenje, praktično čim se krenulo sa centra, predstavljalo je "veštačko disanje" za domaćina koji je na kraju uspeo da se iščupa iz vrlo teške situacije.  

Roberto Soldado izjednačio na 1:1 posle proigravanja Viktora Mozesa. Udarac Španca iz prve, čim je lopta došla do njega na ivici šesnaesterca i čuvar mreže Sivasa nije imao nikakve šanse. Fener je po poravnanju krenuo i na sva tri boda. Ersun Janal naredio je totalnu ofanzivu i ona je urodila plodom u 86. minutu. Nije tu bilo mnogo smislenih akcija, više se išlo na juriš, pa šta bude. Mehmet Ekiči imao je mnogo sreće u 86. minutu da lopta prvo dođe do njega, a onda i da njegov udarac po zemlji, inače dosta iskosa, završi u mreži. I to kroz noge golmanu...

Fener je sada na četiri boda od Gectepea, prve ekipe ispod crte. Njima sledi gostovanje Ankaragučuu, jednom od takmaca u borbi za opstanak, a onda i veliki derbi sa Galatasarajem. Ali sve to nakon reprezentativne pauze.

TURSKA 1 - 26. KOLO:

Petak

Fenerbahče - Sivas 2:1 (1:1)
/Soldado 74, Ekiči 86 - Ozer 73/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar