Мундијал 2022. са 48 тимова и не само у Катару!

Званична потврда биће "овјерена" у јуну у Паризу.

Фудбал 16.03.2019 | 17:15
Мундијал 2022. са 48 тимова и не само у Катару!
Више нема дилеме - сљедеће Свјетско првенство биће као ниједно до сада.

Савјет Међународне фудбалске федерације (ФИФА) прихватио је у петак, на сједници у Мајамију,приједлог да се са Катаром разговара о повећању број учасника Свјетског купа на 48, на завршном турниру који ће 2022. године бити одржан у тој држави.

Да би та идеја била реализована, у организацију би морала да буде укључена бар још једна држава из Персијског залива, а кључну ријеч приликом одабира имао би Катар.

Челници ФИФА ће са Катаром преговарати у наредна два мјесеца, а коначан предлог требало би да буде завршен до јуна, када ће на Конфресу ФИФА у Паризу бити донијета коначна одлука да ли ће већ 2022. Свјетски куп бити проширен за 16 националних селекција.

У јануару прошле године ФИФА је одлучила да се број учесника на завршном турниру повећа на 40 од 2026. године, када ће организатори бити САД, Канада и Мексико.

Недавно урађена студија изводљивости показала је, међутим, да би то могло да се реализује већ на наредном шампионату, а израчунато је да би додатни приходи износили најмање 400 милиона долара.

Сматра се да је реална опција да се у организацију Свјетског купа 2002. године укључи Оман, јер су Бахреин, Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати прекинули дипломатске односе са Катаром.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар