Mundijal 2022. sa 48 timova i ne samo u Kataru!

Zvanična potvrda biće "ovjerena" u junu u Parizu.

Fudbal 16.03.2019 | 17:15
Mundijal 2022. sa 48 timova i ne samo u Kataru!
Više nema dileme - sljedeće Svjetsko prvenstvo biće kao nijedno do sada.

Savjet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) prihvatio je u petak, na sjednici u Majamiju,prijedlog da se sa Katarom razgovara o povećanju broj učasnika Svjetskog kupa na 48, na završnom turniru koji će 2022. godine biti održan u toj državi.

Da bi ta ideja bila realizovana, u organizaciju bi morala da bude uključena bar još jedna država iz Persijskog zaliva, a ključnu riječ prilikom odabira imao bi Katar.

Čelnici FIFA će sa Katarom pregovarati u naredna dva mjeseca, a konačan predlog trebalo bi da bude završen do juna, kada će na Konfresu FIFA u Parizu biti donijeta konačna odluka da li će već 2022. Svjetski kup biti proširen za 16 nacionalnih selekcija.

U januaru prošle godine FIFA je odlučila da se broj učesnika na završnom turniru poveća na 40 od 2026. godine, kada će organizatori biti SAD, Kanada i Meksiko.

Nedavno urađena studija izvodljivosti pokazala je, međutim, da bi to moglo da se realizuje već na narednom šampionatu, a izračunato je da bi dodatni prihodi iznosili najmanje 400 miliona dolara.

Smatra se da je realna opcija da se u organizaciju Svjetskog kupa 2002. godine uključi Oman, jer su Bahrein, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati prekinuli diplomatske odnose sa Katarom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar