ИВ: Федерер лако са Хуркачем и чека Рафу!

Федерер не може да изгуби сет, на помолу нови спектакл са Надалом! Швајцарски тенисер, Роџер Федерер, победио је Пољака, Хуберта Хуркача, у четвртфиналу Мастерса у Индијан Велсу, са 2-0 у сетовима.

Тенис 15.03.2019 | 21:20
ИВ: Федерер лако са Хуркачем и чека Рафу!
Федерер је славио поприлично убедљиво, после нешто више од једног часа игре, по сетовима 6:4, 6:4.

Федереру је победа против Хурчака била девета у низу, а седма заредом у којој није изгубио ниједан сет. На овом турниру победио је Гојовчика, Вавринку, Едмунда и Хуркача.

Роџеру је у првом сету била довољна једна једина брејк прилика, а све до последњег сервис гема изгубио је само два поена при почетном ударцу. У последњем гему сета изгубио је три, али без већих проблема решио сет у своју корист.

У другом сету Хуркач је више претио, али ипак остао без сервиса на самом почетку. Федерер је повео са 2:1, а приликом вођства од 3:2 спасао брејк лопту мајсторским пасинг шотом, након што је Пољак имао брејк "на рекету".

Швајцарац је себи закомпликовао живот у гему у којем је сервирао за меч. Повео је 30:0, а онда направио неколико грешака и допустио ривалу да дође до брејк шансе. Ипак, уследио је муњевит сервис, а недуго затим и винер за крај.

У наредном мечу у калифорнијској "пустињи" снаге ће одмерити Рафаел Надал и Карен Хачанов, а победник тог дуела играће у полуфиналу са Федерером.

Уколико Надал оправда улогу фаворита то ће бити 39. међусобни сусрет Швајцарца и Шпанца и први после чак 17 месеци. Тренутно вођство има Надал, 23-15.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар