IV: Federer lako sa Hurkačem i čeka Rafu!

Federer ne može da izgubi set, na pomolu novi spektakl sa Nadalom! Švajcarski teniser, Rodžer Federer, pobedio je Poljaka, Huberta Hurkača, u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu, sa 2-0 u setovima.

Tenis 15.03.2019 | 21:20
IV: Federer lako sa Hurkačem i čeka Rafu!
Federer je slavio poprilično ubedljivo, posle nešto više od jednog časa igre, po setovima 6:4, 6:4.

Federeru je pobeda protiv Hurčaka bila deveta u nizu, a sedma zaredom u kojoj nije izgubio nijedan set. Na ovom turniru pobedio je Gojovčika, Vavrinku, Edmunda i Hurkača.

Rodžeru je u prvom setu bila dovoljna jedna jedina brejk prilika, a sve do poslednjeg servis gema izgubio je samo dva poena pri početnom udarcu. U poslednjem gemu seta izgubio je tri, ali bez većih problema rešio set u svoju korist.

U drugom setu Hurkač je više pretio, ali ipak ostao bez servisa na samom početku. Federer je poveo sa 2:1, a prilikom vođstva od 3:2 spasao brejk loptu majstorskim pasing šotom, nakon što je Poljak imao brejk "na reketu".

Švajcarac je sebi zakomplikovao život u gemu u kojem je servirao za meč. Poveo je 30:0, a onda napravio nekoliko grešaka i dopustio rivalu da dođe do brejk šanse. Ipak, usledio je munjevit servis, a nedugo zatim i viner za kraj.

U narednom meču u kalifornijskoj "pustinji" snage će odmeriti Rafael Nadal i Karen Hačanov, a pobednik tog duela igraće u polufinalu sa Federerom.

Ukoliko Nadal opravda ulogu favorita to će biti 39. međusobni susret Švajcarca i Španca i prvi posle čak 17 meseci. Trenutno vođstvo ima Nadal, 23-15.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar