СЛС: Бачка "прегазила" Динамо на старту 27. кола!

Фудбалери Бачке победили су на свом терену Динамо из Врања са 5:1 у првој утакмици 27. кола Супер лиге Србије.  Динамо се распао у 21. минуту, пукла петарда у Бачкој Паланци! ОФК Бачка демолирала Врањанце (5:1) на отварању 27. кола Суперлиге.  Жесток ударац за Динамо Врање: 5:1 на "Вави"! Динамо доживео први пораз од зимске паузе. И то веома убедљив.

Фудбал 15.03.2019 | 20:20
СЛС: Бачка "прегазила" Динамо на старту 27. кола!
Гости из Врања су пружали солидан отпор у првих пола сата, чак су и умало дошли до гола, али се ситуација драстично променила после црвеног картона Владимира Илића у 22. минуту.

Бачка је искористила бројчану предност на терену и до полувремена постигла четири гола. Прво је Мирослав Бјелош у 31. минуту затресао мрежу гостију, да би само четири минута касније Милан Макарић повисио на 2:0.

У 43. минуту било је већ 3:0 за Бачку, а аутогол постигао је Никола Лакић, да би се у 45. Макарић други пут уписао у листу стрелаца.

Домаћин је преко Марко Пантић у 60. минуту дошао до 5:0, да би почасни гол за Врањанце постигао Марко Митровић у првом минуту судијске надокнаде времена из једанаестерца.

Бачка је била фантастична на отварању 27. суперлигашког кола у којем је нанела убедљив пораз Динаму из Врања од чак 5:1.

Само 20-ак минута гости са југа Србије су успели да одоле на гостовању у Бачкој Паланци. Искључење у 21. минуту десног бека Владимира Илића који је добио два жута картона у кратком временском периоду усмерило је ток ове утакмице на страну домаћина који је искористио бројчану предност да нанесе Врањанцима нови тежак пораз.

Бачка је до предности стигла у 31. минуту преко Бјелоша, а данас одлични Милан Макарић повисио је на 2:0 у 35. после лепе асистенције Бранислава Томића.

Све је у редовима Динама отишло дођавола када је штопер Павишић матирао свог голмана за 3:0 у 43. минуту, а тачку на сјајно прво полувреме домаћина ставио је опет Макарић својим другим голом у надокнади првог дела.

Бачка је у другом полувремену доминирала, а убедљиво најлепши детаљ видели смо у 60. минуту када је домаћи фудбалер Марко Пантић постигао фантастичан погодак са преко 30 метара за великих 5:0. Мајсторски је млади везиста погодио мрежу немоћног голмана Динама Лакића и у великом стилу оверио убедљив тријумф домаћина.

Имала је Бачка још неколико лепих напада и изгледних шанси да победу учини убедљивијом, али их није искорситила. Врањанци су до почасног гола стигли у последњем минуту утакмице и то са беле тачке, а прецизан је био резервиста Марко Митровић.

Болно приземљење за најпријатније изненађење фудбалског "пролећа" у Србији.

Динамо Врање је до овог петка "везао" пет мечева без пораза, у њима освојио девет бодова и наговестио да ће се извући из борбе за опстанак.

Међутим, гостовање у Бачкој Тополи било је веома непријатно искуство за тим Драгана Антића:

ОФК Бачка - Динамо Врање 5:1 (4:0)

Проблеми за госте почели су од старта утакмице.

Антић је у 5. минуту морао због повреде да изведе из игре везисту Николу Јовановића, а онда је четврт часа касније остао без дефанзивца Владимира Илића, кога је судија Милош Ђорђић можда и престрого искључио.

Недуго потом, почео је бродолом Врањанаца.

Од 31. до 45. минута чак четири пута се тресла мрежа гостију, почев од ударца Милоша Бјелоша, па до хитаца двоструког стрелца Милана Макарића и уз аутогол Николе Лакића.

Уследило је полувреме, на којем је било сасвим јасно како ће се утакмица завршити.

Домаћи су у наставку постигли и еврогол, ударцем младог везисте Марка Пантића са више од 25 метара удаљености од мреже, а Врањанци су савладали Бојана Зоговића у надокнади времена, из једанаестерца који је изнудио и реализовао бивши центарфор Радничког из Ниша, Марко Митровић.

Оваквим исходом, Динамо је остао у зони испадања, а Бачка му је одмакла на мирнијих пет поена предности. И због тога је ова утакмица била важна и једнима и другима.

"Црвени картон је био пресудни моменат. Имали смо добру игру, повреда нас је пореметила у 5. минуту, а потом и црвени картон и то нас је побило скроз. Од тада екипа није постојала. Измене су биле принудне, остали смо без емоције, без воље и жеље. Екипа је потонула безвезе, не знам ни сам како да кажем. Све честитке домаћину на доброј игри, ми смо им олакшали", рекао је Антић после утакмице за ТВ Арена спорт, уз критике на рачун свог голмана Лакића и резервисте Вукајловића.

"Они су били две најслабије карике", додао је Антић.

Суперлига Србије, 27. коло:

Бачка – Динамо 5:1 (4:0)
(Бјелос 31, Макарић 35, 45; Лакић 43аг, Пантић 60 -- Митровић 91п)

Субота:

15.00 Партизан – Спартак
15.00 Земун – Раднички
16.00 Радник – Напредак
18.00 Мачва – Пролетер

Недеља:

17.00 Рад – Звезда
18.00 Младост – Вождовац
19.00 Војводина – Чукарички

Табела: Црвена звезда 72 , Раднички 65, Партизан 51, Чукарички 49, Младост 39, Напредак 35, Пролетер 34, Радник 32, Војводина 29, Мачва 28, Вождовац 28, Спартак 26, Бачка (+1) 25, Рад 21, Динамо (+1) 19, Земун 18.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар