SLS: Bačka "pregazila" Dinamo na startu 27. kola!

Fudbaleri Bačke pobedili su na svom terenu Dinamo iz Vranja sa 5:1 u prvoj utakmici 27. kola Super lige Srbije.  Dinamo se raspao u 21. minutu, pukla petarda u Bačkoj Palanci! OFK Bačka demolirala Vranjance (5:1) na otvaranju 27. kola Superlige.  Žestok udarac za Dinamo Vranje: 5:1 na "Vavi"! Dinamo doživeo prvi poraz od zimske pauze. I to veoma ubedljiv.

Fudbal 15.03.2019 | 20:20
SLS: Bačka "pregazila" Dinamo na startu 27. kola!
Gosti iz Vranja su pružali solidan otpor u prvih pola sata, čak su i umalo došli do gola, ali se situacija drastično promenila posle crvenog kartona Vladimira Ilića u 22. minutu.

Bačka je iskoristila brojčanu prednost na terenu i do poluvremena postigla četiri gola. Prvo je Miroslav Bjeloš u 31. minutu zatresao mrežu gostiju, da bi samo četiri minuta kasnije Milan Makarić povisio na 2:0.

U 43. minutu bilo je već 3:0 za Bačku, a autogol postigao je Nikola Lakić, da bi se u 45. Makarić drugi put upisao u listu strelaca.

Domaćin je preko Marko Pantić u 60. minutu došao do 5:0, da bi počasni gol za Vranjance postigao Marko Mitrović u prvom minutu sudijske nadoknade vremena iz jedanaesterca.

Bačka je bila fantastična na otvaranju 27. superligaškog kola u kojem je nanela ubedljiv poraz Dinamu iz Vranja od čak 5:1.

Samo 20-ak minuta gosti sa juga Srbije su uspeli da odole na gostovanju u Bačkoj Palanci. Isključenje u 21. minutu desnog beka Vladimira Ilića koji je dobio dva žuta kartona u kratkom vremenskom periodu usmerilo je tok ove utakmice na stranu domaćina koji je iskoristio brojčanu prednost da nanese Vranjancima novi težak poraz.

Bačka je do prednosti stigla u 31. minutu preko Bjeloša, a danas odlični Milan Makarić povisio je na 2:0 u 35. posle lepe asistencije Branislava Tomića.

Sve je u redovima Dinama otišlo dođavola kada je štoper Pavišić matirao svog golmana za 3:0 u 43. minutu, a tačku na sjajno prvo poluvreme domaćina stavio je opet Makarić svojim drugim golom u nadoknadi prvog dela.

Bačka je u drugom poluvremenu dominirala, a ubedljivo najlepši detalj videli smo u 60. minutu kada je domaći fudbaler Marko Pantić postigao fantastičan pogodak sa preko 30 metara za velikih 5:0. Majstorski je mladi vezista pogodio mrežu nemoćnog golmana Dinama Lakića i u velikom stilu overio ubedljiv trijumf domaćina.

Imala je Bačka još nekoliko lepih napada i izglednih šansi da pobedu učini ubedljivijom, ali ih nije iskorsitila. Vranjanci su do počasnog gola stigli u poslednjem minutu utakmice i to sa bele tačke, a precizan je bio rezervista Marko Mitrović.

Bolno prizemljenje za najprijatnije iznenađenje fudbalskog "proleća" u Srbiji.

Dinamo Vranje je do ovog petka "vezao" pet mečeva bez poraza, u njima osvojio devet bodova i nagovestio da će se izvući iz borbe za opstanak.

Međutim, gostovanje u Bačkoj Topoli bilo je veoma neprijatno iskustvo za tim Dragana Antića:

OFK Bačka - Dinamo Vranje 5:1 (4:0)

Problemi za goste počeli su od starta utakmice.

Antić je u 5. minutu morao zbog povrede da izvede iz igre vezistu Nikolu Jovanovića, a onda je četvrt časa kasnije ostao bez defanzivca Vladimira Ilića, koga je sudija Miloš Đorđić možda i prestrogo isključio.

Nedugo potom, počeo je brodolom Vranjanaca.

Od 31. do 45. minuta čak četiri puta se tresla mreža gostiju, počev od udarca Miloša Bjeloša, pa do hitaca dvostrukog strelca Milana Makarića i uz autogol Nikole Lakića.

Usledilo je poluvreme, na kojem je bilo sasvim jasno kako će se utakmica završiti.

Domaći su u nastavku postigli i evrogol, udarcem mladog veziste Marka Pantića sa više od 25 metara udaljenosti od mreže, a Vranjanci su savladali Bojana Zogovića u nadoknadi vremena, iz jedanaesterca koji je iznudio i realizovao bivši centarfor Radničkog iz Niša, Marko Mitrović.

Ovakvim ishodom, Dinamo je ostao u zoni ispadanja, a Bačka mu je odmakla na mirnijih pet poena prednosti. I zbog toga je ova utakmica bila važna i jednima i drugima.

"Crveni karton je bio presudni momenat. Imali smo dobru igru, povreda nas je poremetila u 5. minutu, a potom i crveni karton i to nas je pobilo skroz. Od tada ekipa nije postojala. Izmene su bile prinudne, ostali smo bez emocije, bez volje i želje. Ekipa je potonula bezveze, ne znam ni sam kako da kažem. Sve čestitke domaćinu na dobroj igri, mi smo im olakšali", rekao je Antić posle utakmice za TV Arena sport, uz kritike na račun svog golmana Lakića i rezerviste Vukajlovića.

"Oni su bili dve najslabije karike", dodao je Antić.

Superliga Srbije, 27. kolo:

Bačka – Dinamo 5:1 (4:0)
(Bjelos 31, Makarić 35, 45; Lakić 43ag, Pantić 60 -- Mitrović 91p)

Subota:

15.00 Partizan – Spartak
15.00 Zemun – Radnički
16.00 Radnik – Napredak
18.00 Mačva – Proleter

Nedelja:

17.00 Rad – Zvezda
18.00 Mladost – Voždovac
19.00 Vojvodina – Čukarički

Tabela: Crvena zvezda 72 , Radnički 65, Partizan 51, Čukarički 49, Mladost 39, Napredak 35, Proleter 34, Radnik 32, Vojvodina 29, Mačva 28, Voždovac 28, Spartak 26, Bačka (+1) 25, Rad 21, Dinamo (+1) 19, Zemun 18.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar