Стоп илегалном уласку у БиХ

Припадници једнице Граничне полиције Вишеград који контролишу граничну линији у дужини од 96 километара, у прошлој години највише пута су били ангажовани на спречавању миграната да пређу илегално границу између Србије и Босне и Херцеговине у мјестима Вардиште, Ракићи и Пањак као и Штрпцима и Мокронозима у општини Рудо.

Република Српска 15.03.2019 | 18:37
Стоп илегалном уласку у БиХ
"У прошлој години одвраћено је од илегалног преласка државне границе из Србије у БиХ 3.441 лице афроазијског поријекла. Та лица су границу покушали да пређу појединачно или у мањим или већим групама. Било је група и са више од 50 миграната", рекао је командир јединице Граничне полиције Вишеград Радомир Васић.

Он је нагласио да се ради углавном о мигрантима који имају намјеру да стигну до земаља Европске уније. У покушајима да пређу државну границу у неколико случајева су им помагали и кријумчари који су врло брзо откривени у акцијама Граничне полиције.

"У вези илегалних миграција откривено је 11 кривичних дјела кријумчарења лица, одузето је девет моторних возила, већа сума новца и мобилних телефона, а против 15 лица је поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву", истакао је Васић. 



Васић је подсјетио да је за ово кривично дјело предвиђена казна затвора у трајању од једне до десет година.

Гранична полиција је да би спријечила прелазак миграната преко границе у возилима извршила је и блокаду алетрнативних путних праваца што је дало добре резултате.

"Ови резултати су постигнути ангажовањем свих расположивих људских и материјалних ресурса ЈГП Вишеград уз подршку полицијских служебника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ и Сипе који су професионално и ефикасно извршавали своје задатке", додао је Васић.

Васић наводи да су предузете и све неопходне мјере како би се спремно дочекао нови мигрански талас који се очекује у наредном периоду.



Да би постигли успјех у овим тешким и одговорним пословима, припадници Граничне полиције су остварили сарадњу са граничарима из Србије и са Полицијским станицама Рудо и Вишеград.

Поред тога значајна је и сарадња са мјештанима села уз граничну линију.

"Приликом одвраћања миграната није било регистрованих случајева напада на полицијске службенике и употребе силе", рекао је Васић.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

рст

15.03.2019 18:16

ОВО МИ ЛИЧИ НА СЕРИЈУ ,,НА ГРАНИЦИ,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јолпаз

15.03.2019 19:14

Оним мигрантима који некако успију да уђу у БиХ треба помоћи да се пребаце у Хрватску, па нека иду даље гдјесу планирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

15.03.2019 21:50

Мигранти долазе авионима из турске у сарајево а међу њима много терориста, Хоће терористи да тероришу цијелу Еуропу.

Name

ре дора.

16.03.2019 01:18

Гледас превисе филмова. Боље узми коју паметну књигу и цитај.

Name

Јасно

15.03.2019 19:39

Будите хумани,пустите их да иду гдје су кренули,помозите!

ОДГОВОРИТЕ