Новинари се баш ужелели Зидана...

О Роналду, Иску, Бејлу, Милитау, Мбапеу, Марселу, повратку Наваса на гол. . .  Толико питања. . . !

Фудбал 16.03.2019 | 08:00
Новинари се баш ужелели Зидана...
Тешко да је Флорентино Перез после Реаловог дебакла на свим фронтовима ове сезоне могао да извуче јачег адута из рукава од Зинедина Зидана.

Човек који је обележио најуспешнију клупску еру новијег доба не само да је покренуо неки нови ентузијазам у свим структурама мадридског клуба, већ је натерао и тамошње новинаре да сваки тренутак с њим искористе како би прочешљали што више актуелних тема и одгонетнули многе недоумице.

Тако је Зидан у својој првој званичној конференцији пред такмичарску утакмицу изрешетан питањима, мада је трофејни стручњак знао како да дозира своје одговоре. Испоштовао је свакога, али у одређеној мери. Кренимо редом...

Осећај по повратку у тим?

“Имамо још 11 утакмица до краја сезоне и чини ми се да су сви играчи задовољни. Одрадили смо три екипна тренинга и сваки је прошао у добром интензитету. Код играча се види жеља да победе у свакој утакмици до краја. То ми је јако важно“, поручује Зидан.

Физичко стање играча?

“Играчи који су играли мање су добро тренирали. Истина, није исто када тренирате и играте у такмичарском ритму, али мени је важно да се сви осећају добро. Рачунам на Иска и све играче у тиму. Желим да видим колико ко може да пружи до краја“.

Да ли су преостале утакмице својеврсна аудиција за останак у тиму и наредне сезоне?

“Не гледам на то тако. Мој је циљ да сезону завршимо у позитивној атмосфери. Нећу да размишљам о томе ко ће да заврши сезону, а ко не... Сви играчи имају уговоре. Иза нас је тешка година, али и поред тога видели смо неке добре ствари. Свој раст желимо да почнемо од утакмице са Селтом, а онда ћемо видети за даље“.

О Герету Бејлу...

“Нећу да причам о његовој досадашњој сезони, јер имамо још 11 утакмица до краја и рачунам на њега у свакој од њих. Герет је спреман да игра и покаже свој квалитет“.

О Перезовој изјави да само Зидан може да утиче да Мбапе дође у Реал...

“Не желим да причам о играчима који нису у нашем клубу. Наравно, Нејмар и Мбапе су играчи огромних квалитета, али нису део овог клуба. Знам да вам се не свиђа мој одговор, али ово заиста није време да причамо о њему. Било би лепо да тренирам све најбоље играче на свету, али не размишљам ни о чему друго осим о утакмици са Селтом, где играчи желе да покажу колико вреде“.

О Иску...

“Иско ће бити у тиму и он размишља само о фудбалу, ништа није дефинитивно, нити решено...“

О Марселу...

“И он ће бити у тиму, то треба да вам буде јасно. Људи причају да је његов квалитет опао, али ја видим да је он добро. Истина, није играо много, али је велики професионалац и могу да кажем да тренира јако добро. Видим да је жељан игре, да је инспирисан. Срећан сам што га видим у том расположењу“.

О стању на табели Примере...

“Желимо да победимо све утакмице до краја. Не могу да кажем да ћемо освојити шампионат, када то није реално. Али, даћемо све од себе да остваримо што бољу позицију до краја сезоне“.

Једна од дилема ових дана јесте да ли ће се на гол Реала вратити Зиданов миљеник Кејлор Навас, упркос томе што Тибо Куртоа има статус првог чувара
мреже?

“Видећете пред почетак утакмице“.

О Едеру Милитау као првом појачању Реала у Зидановом другом мандату...

“Едер је одличан играч, зато га је клуб и потписао. Има перспективну будућност јер је млад и може да покрије две позиције. Он преферира да игра штопера, ми и те како рачунамо на њега у будућности“.

О маестралном издању Кристијана Роналда у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона против Атлетика и хет-трику за пролаз Јувентуса у наредну фазу...

“Дивим се његовој посвећености игри и уопште нисам изненађен. Кристијано никада не може да изненади, јер он увек жели да буде најбоље. Оно што је урадио је маестрално“.

Шта се променило у односу на време када је одлазио из Реала?

“Колико могу да видим и после ових девет месеци амбиција у тиму је остала иста. Играчи имају жељу да сезону заврше у добром томну. Ми увек желимо више, амбиција мора да постоји и желим да видим још много више од овог тима. Када сам одлазио био сам уверен да је промена потребна и сигуран сам да јесте, сада сам се вратио са још више амбиције и мотивације“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар