Novinari se baš uželeli Zidana...

O Ronaldu, Isku, Bejlu, Militau, Mbapeu, Marselu, povratku Navasa na gol. . .  Toliko pitanja. . . !

Fudbal 16.03.2019 | 08:00
Novinari se baš uželeli Zidana...
Teško da je Florentino Perez posle Realovog debakla na svim frontovima ove sezone mogao da izvuče jačeg aduta iz rukava od Zinedina Zidana.

Čovek koji je obeležio najuspešniju klupsku eru novijeg doba ne samo da je pokrenuo neki novi entuzijazam u svim strukturama madridskog kluba, već je naterao i tamošnje novinare da svaki trenutak s njim iskoriste kako bi pročešljali što više aktuelnih tema i odgonetnuli mnoge nedoumice.

Tako je Zidan u svojoj prvoj zvaničnoj konferenciji pred takmičarsku utakmicu izrešetan pitanjima, mada je trofejni stručnjak znao kako da dozira svoje odgovore. Ispoštovao je svakoga, ali u određenoj meri. Krenimo redom...

Osećaj po povratku u tim?

“Imamo još 11 utakmica do kraja sezone i čini mi se da su svi igrači zadovoljni. Odradili smo tri ekipna treninga i svaki je prošao u dobrom intenzitetu. Kod igrača se vidi želja da pobede u svakoj utakmici do kraja. To mi je jako važno“, poručuje Zidan.

Fizičko stanje igrača?

“Igrači koji su igrali manje su dobro trenirali. Istina, nije isto kada trenirate i igrate u takmičarskom ritmu, ali meni je važno da se svi osećaju dobro. Računam na Iska i sve igrače u timu. Želim da vidim koliko ko može da pruži do kraja“.

Da li su preostale utakmice svojevrsna audicija za ostanak u timu i naredne sezone?

“Ne gledam na to tako. Moj je cilj da sezonu završimo u pozitivnoj atmosferi. Neću da razmišljam o tome ko će da završi sezonu, a ko ne... Svi igrači imaju ugovore. Iza nas je teška godina, ali i pored toga videli smo neke dobre stvari. Svoj rast želimo da počnemo od utakmice sa Seltom, a onda ćemo videti za dalje“.

O Geretu Bejlu...

“Neću da pričam o njegovoj dosadašnjoj sezoni, jer imamo još 11 utakmica do kraja i računam na njega u svakoj od njih. Geret je spreman da igra i pokaže svoj kvalitet“.

O Perezovoj izjavi da samo Zidan može da utiče da Mbape dođe u Real...

“Ne želim da pričam o igračima koji nisu u našem klubu. Naravno, Nejmar i Mbape su igrači ogromnih kvaliteta, ali nisu deo ovog kluba. Znam da vam se ne sviđa moj odgovor, ali ovo zaista nije vreme da pričamo o njemu. Bilo bi lepo da treniram sve najbolje igrače na svetu, ali ne razmišljam ni o čemu drugo osim o utakmici sa Seltom, gde igrači žele da pokažu koliko vrede“.

O Isku...

“Isko će biti u timu i on razmišlja samo o fudbalu, ništa nije definitivno, niti rešeno...“

O Marselu...

“I on će biti u timu, to treba da vam bude jasno. Ljudi pričaju da je njegov kvalitet opao, ali ja vidim da je on dobro. Istina, nije igrao mnogo, ali je veliki profesionalac i mogu da kažem da trenira jako dobro. Vidim da je željan igre, da je inspirisan. Srećan sam što ga vidim u tom raspoloženju“.

O stanju na tabeli Primere...

“Želimo da pobedimo sve utakmice do kraja. Ne mogu da kažem da ćemo osvojiti šampionat, kada to nije realno. Ali, daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolju poziciju do kraja sezone“.

Jedna od dilema ovih dana jeste da li će se na gol Reala vratiti Zidanov miljenik Kejlor Navas, uprkos tome što Tibo Kurtoa ima status prvog čuvara
mreže?

“Videćete pred početak utakmice“.

O Ederu Militau kao prvom pojačanju Reala u Zidanovom drugom mandatu...

“Eder je odličan igrač, zato ga je klub i potpisao. Ima perspektivnu budućnost jer je mlad i može da pokrije dve pozicije. On preferira da igra štopera, mi i te kako računamo na njega u budućnosti“.

O maestralnom izdanju Kristijana Ronalda u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Atletika i het-triku za prolaz Juventusa u narednu fazu...

“Divim se njegovoj posvećenosti igri i uopšte nisam iznenađen. Kristijano nikada ne može da iznenadi, jer on uvek želi da bude najbolje. Ono što je uradio je maestralno“.

Šta se promenilo u odnosu na vreme kada je odlazio iz Reala?

“Koliko mogu da vidim i posle ovih devet meseci ambicija u timu je ostala ista. Igrači imaju želju da sezonu završe u dobrom tomnu. Mi uvek želimo više, ambicija mora da postoji i želim da vidim još mnogo više od ovog tima. Kada sam odlazio bio sam uveren da je promena potrebna i siguran sam da jeste, sada sam se vratio sa još više ambicije i motivacije“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar