А ево и списка Италијана...

Кваљарела игра за репрезентацију после девет година?! Нема Балотелија и Белотија, позван Грифо! Шанса за деби Заниола и Манћинија из Аталанте. . .

Фудбал 16.03.2019 | 16:15
А ево и списка Италијана...
Дошло је време за репрезентативне спискове. Имали сте већ прилику да видите за какве саставе су се одлучили селектори Немачке, Шпаније, Белгије, Португалије, Холандије...а ево свој избор је медијима представио и Роберто Манћини, селектор Италије. 

Италијани с две утакмице код куће почињу квалификације за ЕУРО 2020. и то против Финске, односно Лихтенштајна, што ће рећи да грешке не сме да буде. Оно што одмах упада у очи јесте следеће: у односу на прошли списак отпали су Марио Балотели, један од миљеника Роберта Манћинија, те први нападач ТоринаАндреа Белоти. Прилику за деби имаће Ђанлука Манћини из Аталанте и Николо Заниоло, млади везиста Роме.

На списку се по други пут нашло име Винћенца Грифа (25), момка који с великим успехом већ годинама игра у Бундеслиги. Повратком у Фрајбург поново је достигао стару форму и заслужио позив.  

На првом списку у 2019. заслужено се нашао и офанзивни бек Јувентуса Спинацола, док се ветеранКваљареала (36) враћа у екипу први пут од 2015. Нападач Сампдорије последње минуте у дресу са државним грбом одиграо је јо 2010?!    

Ево и комплетног списка...

ГОЛМАНИ: Алесио Крањо, Ђиђи Донарума, Матија Перин, Салваторе Сиригу.

ОДБРАНА: Кристијано Бираги, Леонардо Бонући, Ђорђо Кјелини, Алесандро Флоренци, Армандо Ицо, Ђанлука Манћини, Кристијано Пићини, Алесио Ромањоли, Леонардо Спинацола.

ВЕЗНИ РЕД: Николо Барела, Брајан Кристанте, Жоржињо, Стефано Спинези, Марко Верати, Николо Заниоло.

НАПАДАЧИ: Федерико Бернардески, Федерико Кјеза, Стефан Ел Шарави, Винћенцо Грифо, Ћиро Имобиле, Мојзе Кеан, Кевин Лазања, Леонардо Паволети, Матео Политано, Фабио Кваљарела.

Италија стартује у квалификацијама 23. марта на стадиону Фриули против Финске, а три дана касније на Енио Тардини стиже Лихтенштајн. У групи са Италијом и ове две селекције налазе се још Босна и Херцеговина, Јерменија и Грчка. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар