A evo i spiska Italijana...

Kvaljarela igra za reprezentaciju posle devet godina?! Nema Balotelija i Belotija, pozvan Grifo! Šansa za debi Zaniola i Manćinija iz Atalante. . .

Fudbal 16.03.2019 | 16:15
A evo i spiska Italijana...
Došlo je vreme za reprezentativne spiskove. Imali ste već priliku da vidite za kakve sastave su se odlučili selektori Nemačke, Španije, Belgije, Portugalije, Holandije...a evo svoj izbor je medijima predstavio i Roberto Manćini, selektor Italije. 

Italijani s dve utakmice kod kuće počinju kvalifikacije za EURO 2020. i to protiv Finske, odnosno Lihtenštajna, što će reći da greške ne sme da bude. Ono što odmah upada u oči jeste sledeće: u odnosu na prošli spisak otpali su Mario Baloteli, jedan od miljenika Roberta Manćinija, te prvi napadač TorinaAndrea Beloti. Priliku za debi imaće Đanluka Manćini iz Atalante i Nikolo Zaniolo, mladi vezista Rome.

Na spisku se po drugi put našlo ime Vinćenca Grifa (25), momka koji s velikim uspehom već godinama igra u Bundesligi. Povratkom u Frajburg ponovo je dostigao staru formu i zaslužio poziv.  

Na prvom spisku u 2019. zasluženo se našao i ofanzivni bek Juventusa Spinacola, dok se veteranKvaljareala (36) vraća u ekipu prvi put od 2015. Napadač Sampdorije poslednje minute u dresu sa državnim grbom odigrao je jo 2010?!    

Evo i kompletnog spiska...

GOLMANI: Alesio Kranjo, Điđi Donaruma, Matija Perin, Salvatore Sirigu.

ODBRANA: Kristijano Biragi, Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini, Alesandro Florenci, Armando Ico, Đanluka Manćini, Kristijano Pićini, Alesio Romanjoli, Leonardo Spinacola.

VEZNI RED: Nikolo Barela, Brajan Kristante, Žoržinjo, Stefano Spinezi, Marko Verati, Nikolo Zaniolo.

NAPADAČI: Federiko Bernardeski, Federiko Kjeza, Stefan El Šaravi, Vinćenco Grifo, Ćiro Imobile, Mojze Kean, Kevin Lazanja, Leonardo Pavoleti, Mateo Politano, Fabio Kvaljarela.

Italija startuje u kvalifikacijama 23. marta na stadionu Friuli protiv Finske, a tri dana kasnije na Enio Tardini stiže Lihtenštajn. U grupi sa Italijom i ove dve selekcije nalaze se još Bosna i Hercegovina, Jermenija i Grčka. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar