"Никад се нисам осјећао толико уплашено од тренера!"

Давис Бертанс, миљеник навијача Партизана, причао је о свом занимљивом путу који га је одвео до НБА лиге и Сан Антонио Спарса.

Кошарка 17.03.2019 | 22:45
"Никад се нисам осјећао толико уплашено од тренера!"
Летонски кошаркаш две сезоне провео је у Партизану и брзо је купио "гробаре" својом енергијом и невероватним тројкама.

Велику улогу у његовом развоју имао је легендарни тренер црно-белих Душко Вујошевић.

На питање новинара "Yахоо Спортс" која је била његова прва импресија на тренера Вујошевића, Бертанс је рекао: "Прва импресија – никада се нисам осећао толико уплашено од тренера у животу".

У тексту посвећеном летонском кошаркашу новинари Хенри Бушнел пише: "Потешкоћа није била страна 20-годишњем кошаркашку који је умало изгубио руку. Први пут, када се преселио у Словенију са 18 година, имао је проблема са документима и због тога је ван терена био неколико месеци. Други пут, када је имао 19 година, навикао се на жестоку и физички тешку српску лигу, али и на легендарног тренера Дулета Вујошевића".

Бертанс је у интервјуу за "Yахоо спортс" причао и о тешком периоду у Партизану када је покидао лигамент колена и због чега је пропустио девет месеци кошарке.

"На почетку сам размишљао како ниједан кошаркаш, којег знам, није успео после ове повреде да се врати исти или бољи... Нисам знао да ли ћу бити исти онај кошаркаш од пре", каже Бертанс.

Летонац се вратио на крају сезоне и освојио је титулу с Партизаном, а потом је уследио трансфер у Басконију, док је после две године отишао у Сан Антонијо, где је сада један од најбољих тројкаша у НБА.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар