"Nikad se nisam osjećao toliko uplašeno od trenera!"

Davis Bertans, miljenik navijača Partizana, pričao je o svom zanimljivom putu koji ga je odveo do NBA lige i San Antonio Sparsa.

Košarka 17.03.2019 | 22:45
"Nikad se nisam osjećao toliko uplašeno od trenera!"
Letonski košarkaš dve sezone proveo je u Partizanu i brzo je kupio "grobare" svojom energijom i neverovatnim trojkama.

Veliku ulogu u njegovom razvoju imao je legendarni trener crno-belih Duško Vujošević.

Na pitanje novinara "Yahoo Sports" koja je bila njegova prva impresija na trenera Vujoševića, Bertans je rekao: "Prva impresija – nikada se nisam osećao toliko uplašeno od trenera u životu".

U tekstu posvećenom letonskom košarkašu novinari Henri Bušnel piše: "Poteškoća nije bila strana 20-godišnjem košarkašku koji je umalo izgubio ruku. Prvi put, kada se preselio u Sloveniju sa 18 godina, imao je problema sa dokumentima i zbog toga je van terena bio nekoliko meseci. Drugi put, kada je imao 19 godina, navikao se na žestoku i fizički tešku srpsku ligu, ali i na legendarnog trenera Duleta Vujoševića".

Bertans je u intervjuu za "Yahoo sports" pričao i o teškom periodu u Partizanu kada je pokidao ligament kolena i zbog čega je propustio devet meseci košarke.

"Na početku sam razmišljao kako nijedan košarkaš, kojeg znam, nije uspeo posle ove povrede da se vrati isti ili bolji... Nisam znao da li ću biti isti onaj košarkaš od pre", kaže Bertans.

Letonac se vratio na kraju sezone i osvojio je titulu s Partizanom, a potom je usledio transfer u Baskoniju, dok je posle dve godine otišao u San Antonijo, gde je sada jedan od najboljih trojkaša u NBA.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar