Аустралија: Ко је крив за напад?

Аустралијски сенатор из савезне државе Квинсленд, Фрејзер Анинг, коментарисао је данас терористички напад на двије џамије у Новом Зеланду, окривљујући муслимане за јутрошњи напад Брентона Таранта.

Свијет 15.03.2019 | 17:37
Аустралија: Ко је крив за напад?
"Муслимани су можда данас били жртве, али су у већини случајева починитељи" поручио је Анинг, аустралијски радикални сенатор.

Он је рекао да ипак осуђује сваки вид насиља, ма гдје се он дешавао.

Анинг је имплицитно оптужио муслимане за јутрошње терористичке нападе.

"Прави разлог данашњег крвопролића на Новом Зеланду је имиграциони програм који је дозволио муслиманским фанатицима да дођу у Нови Зеланд", навео је у саопштењу Анинг.

Аустралијски премијер Скот Морисон је осудио овакву изјаву Анинга, казавши да је оптуживање муслимане у овом тренутку један дегутантан чин.

"Такви ставови немају мјеста у аустралијском парламенту, а поготово у нашој земљи", казао је Морисон.

Бивши премијер Аустралије Малком Турнбул рекао је да је Анинг срамота за Сенат, због ставова који окреће држављане Аустралије једне против других.

Анинг се тренутно налази под оштрим критикама својих колега, посебно након што је прибјегао нацистичким описима холокауста када је позвао на "посљедње рјешење проблема имиграција", преноси "Радиосарајево".

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Будалетина

15.03.2019 16:41

Код њих има једна будалетина.Код нас оваквих....Сваки други.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.03.2019 20:18

Овај дефинитивно није нормалан. Нормалан цовек немозе пресудити по опредјељењу него по поступку

Name

Тома

15.03.2019 20:22

Затровали су цитав свет својим фанатизмом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

15.03.2019 23:56

Ста Крсцани тразе у Афганистану,Либији,Ираку,Сирији,на Блиском Истоку.Наведи ми примјер задњи 200 година па и висе гдје су муслимани нападали крсцанске дрзаве,