Australija: Ko je kriv za napad?

Australijski senator iz savezne države Kvinslend, Frejzer Aning, komentarisao je danas teroristički napad na dvije džamije u Novom Zelandu, okrivljujući muslimane za jutrošnji napad Brentona Taranta.

  • Vijesti
  • Svijet


"Muslimani su možda danas bili žrtve, ali su u većini slučajeva počinitelji" poručio je Aning, australijski radikalni senator.

On je rekao da ipak osuđuje svaki vid nasilja, ma gdje se on dešavao.

Aning je implicitno optužio muslimane za jutrošnje terorističke napade.

"Pravi razlog današnjeg krvoprolića na Novom Zelandu je imigracioni program koji je dozvolio muslimanskim fanaticima da dođu u Novi Zeland", naveo je u saopštenju Aning.

Australijski premijer Skot Morison je osudio ovakvu izjavu Aninga, kazavši da je optuživanje muslimane u ovom trenutku jedan degutantan čin.

"Takvi stavovi nemaju mjesta u australijskom parlamentu, a pogotovo u našoj zemlji", kazao je Morison.

Bivši premijer Australije Malkom Turnbul rekao je da je Aning sramota za Senat, zbog stavova koji okreće državljane Australije jedne protiv drugih.

Aning se trenutno nalazi pod oštrim kritikama svojih kolega, posebno nakon što je pribjegao nacističkim opisima holokausta kada je pozvao na "posljednje rješenje problema imigracija", prenosi "Radiosarajevo".

(Agencije)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Budaletina

15.03.2019 17:41

Kod njih ima jedna budaletina.Kod nas ovakvih....Svaki drugi.....

Ovaj definitivno nije normalan. Normalan covek nemoze presuditi po opredjeljenju nego po postupku

Re

15.03.2019 21:18

Toma

15.03.2019 21:22

Zatrovali su citav svet svojim fanatizmom

Sta Krscani traze u Afganistanu,Libiji,Iraku,Siriji,na Bliskom Istoku.Navedi mi primjer zadnji 200 godina pa i vise gdje su muslimani napadali krscanske drzave,

boticeli

16.03.2019 00:56

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.