Лазетић спреман: Могу да водим Партизан до краја!

Највећи притисак набијам сам себи! „Можемо да победимо сваку утакмицу“, каже тренер црно-белих.

Фудбал 16.03.2019 | 13:45
Лазетић спреман: Могу да водим Партизан до краја!
Има утакмица које су важније за појединца, него за клуб. Таква једна на програму је у суботу од 15 часова, у Хумску 1 стиже Спартак, а Жарко Лазетић има шансу да подебља статус у очима челника и навијача, те после добро одрађеног посла у Крушевцу осигура себи позицију шефа стручног штаба до краја сезоне.

Посебно што у првенству Партизан више нема за шта да се бори. Ни ове године неће узети титулу, суштински је неважно да ли ће окончати као други или трећи на табели, остаје му само Куп Србије као шанса да колико-толико поправи статус, па је у новонасталим околностима далеко важније Лазетићу како ће се показати у другом везаном мечу после оставке Зорана Мирковића него како ће изгледати екипа уочи одласка на паузу због репрезентативних обавеза.

„Од управе сам добио задатак да одрадим две утакмице, урадићу све што је до мене да и сутра прође како ваља. После тога управа ће радити свој посао. Свашта се прича и пише, али притисак који свако од нас набија сам себи је највећи могући. Једини притисак који осећам је да данашњи тренинг, сутрашњи састанак и меч прођу како би требало“, узвраћа Жарко Лазетић.

Некадашњи нападач ће други пут ове сезоне водити тим у Хумској, као против лучанске Младости у трећем колу, кад је представљао спону између одласка Мирослава Ђукића и инаугурације ЗоранаМирковића, а оно што шира јавност није знала до данас јесте чињеница да поседује папире који му омогућавају да води тим и после репрезентативне паузе.

„Импонује ми што ћу опет предводити Партизан на нашем стадиону, задовољан сам, узбуђен и срећан, уједно осећам велику одговорност. Завршио сам националну ПРО лиценцу, са те стране не постоје препреке да водим Партизан“.

Шта могу навијачи од њега да очекују дилема је коју Лазетић развејава речима да ни простора, ни потребе за импровизацију нема.

„Добро смо играли код Бате, неки детаљи су могли да се виде у Крушевцу, нешто ће моћи и сутра, а преурањено је да правим богзна какве промене. Делом што смо добро играли, делом што нема времена, свега десетак утакмица до краја првенства, зато је боље наслонити се на оно што је било. Сваки тренер Партизана мора да тежи атрактивној игри, са доста завршених акција, дај Боже и голова, томе тежимо. Допало ми се што су играчи трчали један другом у загрљај после трећег гола, па и после четвртог, а радује ме начин на који смо се одбранили у завршним тренуцима“.

Можда издање под Багдалом буде замајац Партизану пред фото-финиш сезоне.

„Верујем да можемо да победимо сваку утакмицу до краја, било да сам овде ја или неки други тренер. Наша екипа је показала одличан квалитет током сезоне, истина је да смо забележили два лоша резултата, али игра никад није била проблем. Једино континуитет, покушаћемо поновимо издања из прва два кола пролећног дела сезоне, из дербија, меча у Крушевцу...“

Тај дуел са Напретком показао је да је тим способан да превазиђе проблеме после два везана пораза и јавних критика Милорада Вучелића на његов рачуна.

„Колико сам видео, председник је рекао да би играчи требало да преузму одговорност, то сам и ја казао на конференцији и мислим да су одговорили тако што су преузели одговорност. Тако би требало да наставимо, да свако ради свој посао, онда нећемо имати проблема. Видео сам код играча добру енергију, став, заједништво. Докле год сам овде трудићемо се да се заједништво не ремети“, додао је Жарко Лазетић, тренутно вршилац дужности, а по свему судећи и избор руководства до краја сезоне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар