Lazetić spreman: Mogu da vodim Partizan do kraja!

Najveći pritisak nabijam sam sebi! „Možemo da pobedimo svaku utakmicu“, kaže trener crno-belih.

Fudbal 16.03.2019 | 13:45
Lazetić spreman: Mogu da vodim Partizan do kraja!
Ima utakmica koje su važnije za pojedinca, nego za klub. Takva jedna na programu je u subotu od 15 časova, u Humsku 1 stiže Spartak, a Žarko Lazetić ima šansu da podeblja status u očima čelnika i navijača, te posle dobro odrađenog posla u Kruševcu osigura sebi poziciju šefa stručnog štaba do kraja sezone.

Posebno što u prvenstvu Partizan više nema za šta da se bori. Ni ove godine neće uzeti titulu, suštinski je nevažno da li će okončati kao drugi ili treći na tabeli, ostaje mu samo Kup Srbije kao šansa da koliko-toliko popravi status, pa je u novonastalim okolnostima daleko važnije Lazetiću kako će se pokazati u drugom vezanom meču posle ostavke Zorana Mirkovića nego kako će izgledati ekipa uoči odlaska na pauzu zbog reprezentativnih obaveza.

„Od uprave sam dobio zadatak da odradim dve utakmice, uradiću sve što je do mene da i sutra prođe kako valja. Posle toga uprava će raditi svoj posao. Svašta se priča i piše, ali pritisak koji svako od nas nabija sam sebi je najveći mogući. Jedini pritisak koji osećam je da današnji trening, sutrašnji sastanak i meč prođu kako bi trebalo“, uzvraća Žarko Lazetić.

Nekadašnji napadač će drugi put ove sezone voditi tim u Humskoj, kao protiv lučanske Mladosti u trećem kolu, kad je predstavljao sponu između odlaska Miroslava Đukića i inauguracije ZoranaMirkovića, a ono što šira javnost nije znala do danas jeste činjenica da poseduje papire koji mu omogućavaju da vodi tim i posle reprezentativne pauze.

„Imponuje mi što ću opet predvoditi Partizan na našem stadionu, zadovoljan sam, uzbuđen i srećan, ujedno osećam veliku odgovornost. Završio sam nacionalnu PRO licencu, sa te strane ne postoje prepreke da vodim Partizan“.

Šta mogu navijači od njega da očekuju dilema je koju Lazetić razvejava rečima da ni prostora, ni potrebe za improvizaciju nema.

„Dobro smo igrali kod Bate, neki detalji su mogli da se vide u Kruševcu, nešto će moći i sutra, a preuranjeno je da pravim bogzna kakve promene. Delom što smo dobro igrali, delom što nema vremena, svega desetak utakmica do kraja prvenstva, zato je bolje nasloniti se na ono što je bilo. Svaki trener Partizana mora da teži atraktivnoj igri, sa dosta završenih akcija, daj Bože i golova, tome težimo. Dopalo mi se što su igrači trčali jedan drugom u zagrljaj posle trećeg gola, pa i posle četvrtog, a raduje me način na koji smo se odbranili u završnim trenucima“.

Možda izdanje pod Bagdalom bude zamajac Partizanu pred foto-finiš sezone.

„Verujem da možemo da pobedimo svaku utakmicu do kraja, bilo da sam ovde ja ili neki drugi trener. Naša ekipa je pokazala odličan kvalitet tokom sezone, istina je da smo zabeležili dva loša rezultata, ali igra nikad nije bila problem. Jedino kontinuitet, pokušaćemo ponovimo izdanja iz prva dva kola prolećnog dela sezone, iz derbija, meča u Kruševcu...“

Taj duel sa Napretkom pokazao je da je tim sposoban da prevaziđe probleme posle dva vezana poraza i javnih kritika Milorada Vučelića na njegov računa.

„Koliko sam video, predsednik je rekao da bi igrači trebalo da preuzmu odgovornost, to sam i ja kazao na konferenciji i mislim da su odgovorili tako što su preuzeli odgovornost. Tako bi trebalo da nastavimo, da svako radi svoj posao, onda nećemo imati problema. Video sam kod igrača dobru energiju, stav, zajedništvo. Dokle god sam ovde trudićemo se da se zajedništvo ne remeti“, dodao je Žarko Lazetić, trenutno vršilac dužnosti, a po svemu sudeći i izbor rukovodstva do kraja sezone.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar