Реакције на жријеб: Бог ће да ми суди, не број трофеја!

Тема дана у фудбалском свету. . .

Фудбал 16.03.2019 | 12:45
Реакције на жријеб: Бог ће да ми суди, не број трофеја!
Вољом жреба остали смо ускраћени за бомбастичне дуеле који би разгорели атмосферу широм планете, али четвртфинале Лиге шампиона просто не може без тензија, па је за очекивати да бисмо у наредна четири окршаја могли да добијемо бар још једно изненађење попут оних које су приредили Ајакс, Манчестер јунајтед или Порто кад су у осмини финала избацили Реал, ПСЖ и Рому. Баш зато је Ливерпулов тренер Јирген Клоп опрезан уочи судара са Портом, иако је истог ривала прошле сезоне у осмини финала отресао већ у првом мечу победом од 5:0 и то насред стадиона Драгао.

“Тај резултат је био чудан. Врло добар за нас, али чудан. Тек у другом мечу смо видели Портов карактер. И далеко од тога да сматрам да је ово најбољи могући жреб за нас“, хвали противника Немац, иако је јасно да га цела Енглеска већ види у полуфиналу и да му неће признати ништа осим победе.

Међутим, Клоп тврди да га висока очекивања јавности не занимају, иако Ливерпул има сезону да у последња три месеца сезоне узме и Лигу шампиона и Премијер лигу, али и да остане празних шака. Велики притисак на Редсе, нису се до сада добро носили са њим?

“Не размишљам на тај начин. Мој је посоа да урадим све што могу да бисмо били успешни. Не тражим да ме памте за 50 година. Није то притисак, само шанса. Волим то што радим, имам фантастичан тим овде и шта ми још треба да будем срећан? Поштујем жељу навијача и играча, то је сан, али нису те титуле за мене, него за њих. Мени ће једног дана Бог да суди и то је једино што ме занима. Оно што људи говоре ме ни најмање не интересује“, одговара Клоп, који открива и да има “специјалца“ за Порто, пошто је његов асистент Пепијн Лијндерс седам година провео у Портовој школи пре но што је 2014. стигао на Енфилд.

Ипак, утисак је да овако куртоазне изјаве Клопа тумачимо и као покушај  да скине притисак са екипе, јер је Ливерпул, уз Јувентус, био миљеник среће на жребу, па и Павле Недвед тврди да Ајакс није баш толики аутсајдер.

“Нисам ни срећан, а ни тужан. Ајакс је елиминисао један Реал Мадрид, тако да сигурно нису мачији кашаљ. Свидео ми се њихов стил игре против Краљевског клуба и знам да ћемо морати да будемо веома опрезни. Мораћемо максимално да уђемо у оба меча - очекујем велику борбу.“

Ипак, колика је то разлика у појединим сегментима најбоље осликава изјава Френкија де Јонга, будућег везисте Барселоне, сада Ајаксове уздаице...

“Гледао сам Јувеов меч против Атлетика када су однели велику победу. Играли су невероватно добро. Уосталом, Кристијано Роналдо је био међу најбољима на свету још док је мени било 10 година тако да ће бити лепо сусрести се са њим у реалности“.

Занимљиво је да је Ајакс добио само прва два међусобна окршаја са Јувентусом, укључујучи и оно епско финале у Београду 1973. године. Од тада, Јувентус зна само за победе против амстердамског клуба.

Очекује се сада и нова и то без много узбуђења, бар ако је судити према квотама, које кажу да је квота на Јувентусов пролаз даље свега 1,25. Међутим, да то баш и није толико мало сведочи то што се још мање шансе него Ајаксу дају Тотенхему против Манчестер Ситија – 4,50 на пролаз Певаца.

“Два невероватна клуба, невероватни играчи. Лига шампиона је фасцинантно такмичење и биће интересантно. Сваки тим има своје предности и мане, тако и ми“, закопчан до грла је ипак Пеп Гвардиола, шеф стручног штаба Манчестер Ситија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар