Reakcije na žrijeb: Bog će da mi sudi, ne broj trofeja!

Tema dana u fudbalskom svetu. . .

Fudbal 16.03.2019 | 12:45
Reakcije na žrijeb: Bog će da mi sudi, ne broj trofeja!
Voljom žreba ostali smo uskraćeni za bombastične duele koji bi razgoreli atmosferu širom planete, ali četvrtfinale Lige šampiona prosto ne može bez tenzija, pa je za očekivati da bismo u naredna četiri okršaja mogli da dobijemo bar još jedno iznenađenje poput onih koje su priredili Ajaks, Mančester junajted ili Porto kad su u osmini finala izbacili Real, PSŽ i Romu. Baš zato je Liverpulov trener Jirgen Klop oprezan uoči sudara sa Portom, iako je istog rivala prošle sezone u osmini finala otresao već u prvom meču pobedom od 5:0 i to nasred stadiona Dragao.

“Taj rezultat je bio čudan. Vrlo dobar za nas, ali čudan. Tek u drugom meču smo videli Portov karakter. I daleko od toga da smatram da je ovo najbolji mogući žreb za nas“, hvali protivnika Nemac, iako je jasno da ga cela Engleska već vidi u polufinalu i da mu neće priznati ništa osim pobede.

Međutim, Klop tvrdi da ga visoka očekivanja javnosti ne zanimaju, iako Liverpul ima sezonu da u poslednja tri meseca sezone uzme i Ligu šampiona i Premijer ligu, ali i da ostane praznih šaka. Veliki pritisak na Redse, nisu se do sada dobro nosili sa njim?

“Ne razmišljam na taj način. Moj je posoa da uradim sve što mogu da bismo bili uspešni. Ne tražim da me pamte za 50 godina. Nije to pritisak, samo šansa. Volim to što radim, imam fantastičan tim ovde i šta mi još treba da budem srećan? Poštujem želju navijača i igrača, to je san, ali nisu te titule za mene, nego za njih. Meni će jednog dana Bog da sudi i to je jedino što me zanima. Ono što ljudi govore me ni najmanje ne interesuje“, odgovara Klop, koji otkriva i da ima “specijalca“ za Porto, pošto je njegov asistent Pepijn Lijnders sedam godina proveo u Portovoj školi pre no što je 2014. stigao na Enfild.

Ipak, utisak je da ovako kurtoazne izjave Klopa tumačimo i kao pokušaj  da skine pritisak sa ekipe, jer je Liverpul, uz Juventus, bio miljenik sreće na žrebu, pa i Pavle Nedved tvrdi da Ajaks nije baš toliki autsajder.

“Nisam ni srećan, a ni tužan. Ajaks je eliminisao jedan Real Madrid, tako da sigurno nisu mačiji kašalj. Svideo mi se njihov stil igre protiv Kraljevskog kluba i znam da ćemo morati da budemo veoma oprezni. Moraćemo maksimalno da uđemo u oba meča - očekujem veliku borbu.“

Ipak, kolika je to razlika u pojedinim segmentima najbolje oslikava izjava Frenkija de Jonga, budućeg veziste Barselone, sada Ajaksove uzdaice...

“Gledao sam Juveov meč protiv Atletika kada su odneli veliku pobedu. Igrali su neverovatno dobro. Uostalom, Kristijano Ronaldo je bio među najboljima na svetu još dok je meni bilo 10 godina tako da će biti lepo susresti se sa njim u realnosti“.

Zanimljivo je da je Ajaks dobio samo prva dva međusobna okršaja sa Juventusom, uključujuči i ono epsko finale u Beogradu 1973. godine. Od tada, Juventus zna samo za pobede protiv amsterdamskog kluba.

Očekuje se sada i nova i to bez mnogo uzbuđenja, bar ako je suditi prema kvotama, koje kažu da je kvota na Juventusov prolaz dalje svega 1,25. Međutim, da to baš i nije toliko malo svedoči to što se još manje šanse nego Ajaksu daju Totenhemu protiv Mančester Sitija – 4,50 na prolaz Pevaca.

“Dva neverovatna kluba, neverovatni igrači. Liga šampiona je fascinantno takmičenje i biće interesantno. Svaki tim ima svoje prednosti i mane, tako i mi“, zakopčan do grla je ipak Pep Gvardiola, šef stručnog štaba Mančester Sitija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar