То је тај „Гвардиола ефекат“: Севиља смијенила тренера!

Пабло Маћин платио због елиминације из Лиге Европе!

Фудбал 16.03.2019 | 11:45
То је тај „Гвардиола ефекат“: Севиља смијенила тренера!
Колико је добра учинио клубовима које је водио, толико је штете направио онима које није. Нити сви могу да разумеју тренерску филозифију Пепа Гвардиоле, нити да је примене – понајвише због тога што каталонски стручњак ужива у финансијским благодетима од Барселоне, преко Минхена до Манчестера – а они који одлуче да, као под индигом, копирају његове замисли углавном нису добро пролазили.

Није ни Пабло Маћин, који је на клупи Севиље издржао осам месец и 14 дана, да би после пораза у Прагу од Славије и елиминације из осмине финала Лиге Европе добио отказ. Разумљиво, ако се зна да су Бербери гајили велике амбиције у такмичењу чији су пехар дизали пет пута, а поготово после погледа на табелу Ла Лиге где заузимају шесто место, иако се пре почетка сезоне или у њеном уводу причало да су чак и кандидати за – титулу!?

Такве оцене стизале су после Маћиновог нападачког стила који је форсирао на клупи Ђироне и поређења саГвардиолом. Баш тад, кад су медији почели превише да га хвале, упоређују са Пепом, дају Севиљи на значају више него што заслужује на основу играчког кадра, кренуо је суноврат. Само две победе у последњих 11 кола, у међувремену лагана елминација од Барселоне у Купу краља, па и шок у 120. минуту реванша у Чешкој. Довољно аргумената за прекид сарадње која је требало да траје до јуна 2020.

Уместо Пабла Маћина Севиља је на клупу, као привремено решење, поставила Хоакина Капароса. Реч је о стручњаку који је од 2000. до 2005. већ седео на клупи Андалужана, у међувремену водио тимове попут Ла Коруње, Билбаа, Мајорке, Левантеа, Гранаде и Осасуне, а остаће на „Писхуану“ до краја сезоне.

А онда потрага за следећим тренером. Само да не почне и тај нови да копира Гвардиолу...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар