To je taj „Gvardiola efekat“: Sevilja smijenila trenera!

Pablo Maćin platio zbog eliminacije iz Lige Evrope!

Fudbal 16.03.2019 | 11:45
To je taj „Gvardiola efekat“: Sevilja smijenila trenera!
Koliko je dobra učinio klubovima koje je vodio, toliko je štete napravio onima koje nije. Niti svi mogu da razumeju trenersku filozifiju Pepa Gvardiole, niti da je primene – ponajviše zbog toga što katalonski stručnjak uživa u finansijskim blagodetima od Barselone, preko Minhena do Mančestera – a oni koji odluče da, kao pod indigom, kopiraju njegove zamisli uglavnom nisu dobro prolazili.

Nije ni Pablo Maćin, koji je na klupi Sevilje izdržao osam mesec i 14 dana, da bi posle poraza u Pragu od Slavije i eliminacije iz osmine finala Lige Evrope dobio otkaz. Razumljivo, ako se zna da su Berberi gajili velike ambicije u takmičenju čiji su pehar dizali pet puta, a pogotovo posle pogleda na tabelu La Lige gde zauzimaju šesto mesto, iako se pre početka sezone ili u njenom uvodu pričalo da su čak i kandidati za – titulu!?

Takve ocene stizale su posle Maćinovog napadačkog stila koji je forsirao na klupi Đirone i poređenja saGvardiolom. Baš tad, kad su mediji počeli previše da ga hvale, upoređuju sa Pepom, daju Sevilji na značaju više nego što zaslužuje na osnovu igračkog kadra, krenuo je sunovrat. Samo dve pobede u poslednjih 11 kola, u međuvremenu lagana elminacija od Barselone u Kupu kralja, pa i šok u 120. minutu revanša u Češkoj. Dovoljno argumenata za prekid saradnje koja je trebalo da traje do juna 2020.

Umesto Pabla Maćina Sevilja je na klupu, kao privremeno rešenje, postavila Hoakina Kaparosa. Reč je o stručnjaku koji je od 2000. do 2005. već sedeo na klupi Andalužana, u međuvremenu vodio timove poput La Korunje, Bilbaa, Majorke, Levantea, Granade i Osasune, a ostaće na „Pishuanu“ do kraja sezone.

A onda potraga za sledećim trenerom. Samo da ne počne i taj novi da kopira Gvardiolu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar