Списак Португалије: Роналдо се вратио за Србију!

Ас торинског Јувентуса после девет месеци паузе у националном тиму.  Роналдо поново игра за Португал, против Србије! Није наступао Кристијано Роналдо за своју репрезентацију од Светског првенства, многи су тај потез протумачили као пензионисање из државног тима, али он се враћа. . . Баш против Србије!

Фудбал 16.03.2019 | 09:45
Списак Португалије: Роналдо се вратио за Србију!
Селектор Портуагалије Фернандо Сантош објавио је списак играча који ће конкурисати за прве квалификационе мечеве за пласман на Европско првенство 2020. године против Украјине (22. март) и Србије (25. март).

Оно што је најважније за тамошњу фудбалску јавност јесте да се после девет месеци одсуства и прескочених мечева у Купу нација, у национални тим вратио Кристијано Роналдо, који се налази у фантатсичном психолошком моменту након реванш меча са Атлетико Мадридом у осмини финала Лиге шампиона.

Највеће изненађење представља позивање нападача Браге Дијега Соузе, који има 29 година и ове сезоне је постигао 14 голова на 25 првенствених мечева у Примеири. Ту је и Дијого Жота из Вулверхемптона, као и суперталенотвани нападач Бенфике Жоао Феликс.

Оба меча селекција Фернанда Сантоша угостиће ривале на Лужу. Поред ове три селекције у групи Б се налазе још и Литванија и Луксембург.

Враћа се!

Кристијано Роналдо поново је на списку селектора Португала за квалификационе утакмице за ЕУРО2020 против Украјине (22. март) и Србија 25. март на "Да Лужу", иако се спекулисало да ће се повући из државног тима после Мундијала у Русији.

Роналдо, који је током недеље постигао хет-трик против Атлетика и одвео Јувентус у четвртфинале Лиге шампиона, за Португал није играо од осмине финала Светског првенства.

Тада је Уругвај био бољи од актуелног првака Европе, а Фернандо Сантош није позивао Кристијана Роналда за мечеве Лиге нација, али није до краја желео да потврди да ли то значи и да у будућности неће моћи да рачуна на петоструког освајача "златне лопте".

Ипак је у питању био само одмор од тима у не тако важном такмичењу за Португалце, тако да је најбољи стрелац у историји ове репрезентације спреман да и поправи те бројке.

С нестрпљењем је јавност у Португалу очекивала списак који ће објавити Фернандо Сантош, а на њему је и дефинитивно фудбалер који је постигао невероватних 85 голова на 154 утакмице за Португал, од дебија давне 2003. године.

"Желимо да одбранимо титулу", рекао је Фернандо Сантош представљајући списак.

На њему су уз Роналда и многи други ветерани, мада више нема Пепеа или Бруна Алвеша, али су ту Жозе Фонте, Жоао Мутињо...

ГОЛМАНИ: Патрисио (Вулверхемптон), Бето (Гецтепе), Жозе Са (Олимпијакос);

ОДБРАНА: Кансело (Јувентус), Семедо (Барселона), Пепе (Порто), Дијаз (Бенфика), Фонте (Лил), Гереиро (Дортмунд), Марио Руи (Наполи).

ВЕЗНИ РЕД: Невес (Вулверхемптон), Вилијам (Бетис), Данило (Порто), Мутињо (Вулверхемптон), Бруно Фернандеш (Спортинг), Пици (Бенфика), Жоао Марио (Интер).

НАПАД: Бернардо (Манчестер Сити), Жоао Феликс (Бенфика), Рафа (Бенфика), Роналдо (Јувентус), Дијого Жота (Вулверхемптон), Гудеш (Валенсија), Дјего Соуза (Брага), Андре Силва (Севиља).

У групи са Србијом и Португалом такмиче се још Украјина, Литванија и Луксембург.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар