Spisak Portugalije: Ronaldo se vratio za Srbiju!

As torinskog Juventusa posle devet meseci pauze u nacionalnom timu.  Ronaldo ponovo igra za Portugal, protiv Srbije! Nije nastupao Kristijano Ronaldo za svoju reprezentaciju od Svetskog prvenstva, mnogi su taj potez protumačili kao penzionisanje iz državnog tima, ali on se vraća. . . Baš protiv Srbije!

Fudbal 16.03.2019 | 09:45
Spisak Portugalije: Ronaldo se vratio za Srbiju!
Selektor Portuagalije Fernando Santoš objavio je spisak igrača koji će konkurisati za prve kvalifikacione mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Ukrajine (22. mart) i Srbije (25. mart).

Ono što je najvažnije za tamošnju fudbalsku javnost jeste da se posle devet meseci odsustva i preskočenih mečeva u Kupu nacija, u nacionalni tim vratio Kristijano Ronaldo, koji se nalazi u fantatsičnom psihološkom momentu nakon revanš meča sa Atletiko Madridom u osmini finala Lige šampiona.

Najveće iznenađenje predstavlja pozivanje napadača Brage Dijega Souze, koji ima 29 godina i ove sezone je postigao 14 golova na 25 prvenstvenih mečeva u Primeiri. Tu je i Dijogo Žota iz Vulverhemptona, kao i supertalenotvani napadač Benfike Žoao Feliks.

Oba meča selekcija Fernanda Santoša ugostiće rivale na Lužu. Pored ove tri selekcije u grupi B se nalaze još i Litvanija i Luksemburg.

Vraća se!

Kristijano Ronaldo ponovo je na spisku selektora Portugala za kvalifikacione utakmice za EURO2020 protiv Ukrajine (22. mart) i Srbija 25. mart na "Da Lužu", iako se spekulisalo da će se povući iz državnog tima posle Mundijala u Rusiji.

Ronaldo, koji je tokom nedelje postigao het-trik protiv Atletika i odveo Juventus u četvrtfinale Lige šampiona, za Portugal nije igrao od osmine finala Svetskog prvenstva.

Tada je Urugvaj bio bolji od aktuelnog prvaka Evrope, a Fernando Santoš nije pozivao Kristijana Ronalda za mečeve Lige nacija, ali nije do kraja želeo da potvrdi da li to znači i da u budućnosti neće moći da računa na petostrukog osvajača "zlatne lopte".

Ipak je u pitanju bio samo odmor od tima u ne tako važnom takmičenju za Portugalce, tako da je najbolji strelac u istoriji ove reprezentacije spreman da i popravi te brojke.

S nestrpljenjem je javnost u Portugalu očekivala spisak koji će objaviti Fernando Santoš, a na njemu je i definitivno fudbaler koji je postigao neverovatnih 85 golova na 154 utakmice za Portugal, od debija davne 2003. godine.

"Želimo da odbranimo titulu", rekao je Fernando Santoš predstavljajući spisak.

Na njemu su uz Ronalda i mnogi drugi veterani, mada više nema Pepea ili Bruna Alveša, ali su tu Žoze Fonte, Žoao Mutinjo...

GOLMANI: Patrisio (Vulverhempton), Beto (Gectepe), Žoze Sa (Olimpijakos);

ODBRANA: Kanselo (Juventus), Semedo (Barselona), Pepe (Porto), Dijaz (Benfika), Fonte (Lil), Gereiro (Dortmund), Mario Rui (Napoli).

VEZNI RED: Neves (Vulverhempton), Vilijam (Betis), Danilo (Porto), Mutinjo (Vulverhempton), Bruno Fernandeš (Sporting), Pici (Benfika), Žoao Mario (Inter).

NAPAD: Bernardo (Mančester Siti), Žoao Feliks (Benfika), Rafa (Benfika), Ronaldo (Juventus), Dijogo Žota (Vulverhempton), Gudeš (Valensija), Djego Souza (Braga), Andre Silva (Sevilja).

U grupi sa Srbijom i Portugalom takmiče se još Ukrajina, Litvanija i Luksemburg.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar